Чернігівці вшанували пам’ять жертв голодоморів

Чернігівці вшанували пам’ять жертв голодоморів

28.11.17 08:46 0 488
25 листопада біля П'ятницької церкви відбувся меморіальний захід до Дня пам'яті жертв голодоморів, в якому взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Наталія Романова, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, депутати обласної ради, громадськість обласного центру.

- ми згадуємо безневинно загиблих у часи голодоморів, у часи свідомого дійства імперсько-російської влади по знищенню українства. Загинуло по різних підрахунках від 4 до 10 мільйонів людей. По різних - тому що роками-десятиліттями російська влада замовчувала ці цифри, тому що це був найстрашніший злочин проти українського народу, - сказав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. */blockquote

*/blockquote

Присутні у своїх виступах наголосили, що 25 листопада, у День пам'яті жертв голодоморів, уся наша країна разом з міжнародною демократичною спільнотою вшановує пам'ять жертв вчиненого комуністичним тоталітарним режимом геноциду українського народу. 84 роки тому на нашій землі радянська влада здійснила страшний злочин – організувала голод, що знищив мільйони українців. Голодомор 1932-1933 років в Україні був не випадковим явищем природного чи соціального походження, а наслідком цілеспрямовано застосованого більшовицькою владою терору проти українців. То була помста за свободу, помста за революцію. Аби спинити спротив українського селянства колективізації, радянська влада заблокувала мільйони українців у межах охопленої голодом території і прирекла на смерть. А масове вбивство в Україні ретельно приховувала від світу. Але режим не зумів досягнути головного – Україну не зламали. Після десятиліть пригнічування Україна звелася-таки на ноги і поставила крапку в історії тоталітарної імперії. Спроби відродити цю імперію наша держава стійко зупиняє й . У протистоянні з російською агресією Україна захищає право на свободу – і не лише власне, а й усієї Європи. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували співвітчизників, які загинули голодною смертю, а потім запалили свічки в пам'ять про численні жертви нашого народу. Заупокійну літію за жертвами Голодомору відправив керуючий Чернігівською єпархію Української Православної Церкви Київського Патріархату Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Прес-служба Чернігівської міської ради за матеріалами Чернігівської обласної ради Відеосюжет ТРА "Новий Чернігів"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Молодь Тернопільщини взяла ...

КОМЕНТАРІ