Хто і чому йде в ломбарди закладати цінні речі

Хто і чому йде в ломбарди закладати цінні речі

28.11.17 21:21 0 962

З давніх-давен повелося, що при виникненні фінансових проблем люди йдуть на останній крок і закладають власне майно в ломбард. Далі, ми дізнаємось як вони працюють. І допоможуть нам в цьому співробітники різних ломбардів.

Практика показує, що ломбарди для деяких людей і до цього дня є таким собі помічником, щоб зв'язати кінці з кінцями. Співробітниця київського ломбарду «Золота Скриня»: https://zslombard.com.ua/ru говорить, що періодично літні люди закладають свої речі, щоб дотягнути до пенсії. А буває, що ввечері приходять молоді люди, закладають телефони або ще що-небудь, а потім йдуть на дискотеку».

Наскільки ж ця справа прибуткова?

Співробітниця харківського ломбарду зі смутком констатує: "В цій сфері дуже багато конкурентів, а люди в основному останнім часом несуть техніку, на якій не особливо то і заробиш. Телевізори я і зовсім не беру. Не вистачало мені, щоб чиясь дружина прибігла за ним. Золото в ціні тільки зростає, але його у людей мало, приносять рідко», пояснює жінка.

У кого попало, як запевняють працівники ломбардів, речі не візьмуть, в першу чергу звертають увагу на зовнішній вигляд і вік. «Якось раз молодий хлопчина приніс кільце з діамантом. Ми відразу бачимо, що воно дороге. Ми тут же викликали поліцію, яка його і забрала», - розповідає господиня одного з заставних закладів.

Власник першого в Естонії ломбарду, TKE Pandimaja, Філіп Мягі каже, що є і постійні клієнти, які закладають і викуповують майно регулярно. Для них, за словами Філіпа Мягі, умови застави можуть бути більш вигідними - все залежить від вартості товару і терміну, на який закладають річ. Але такого поняття, як «картка клієнта» для постійних відвідувачів, все-таки немає.

Люди несуть все, що коштує грошей: техніку, золото та інші цінні речі. Із загальної кількості закладеного майна, за даними TKE Pandimaja, назад викуповують приблизно 70 % товару.

«Будівельники, яким не виплачують зарплату, часто приносять робочі інструменти», - пояснює Мягі і додає, що є речі, які важко реалізувати, тому їх можуть не прийняти.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Чому варто купити ...
Наступна новина: Как быстро и эффективно ...

КОМЕНТАРІ