На Тернопільщині відкрили Регіональний центр підтримки підприємництва

На Тернопільщині відкрили Регіональний центр підтримки підприємництва

30.11.17 10:52 0 529
Регіональний центр підтримки підприємництва відкрили в структурі департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської обласної державної адміністрації у співпраці даного департаменту з проектом «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентноспроможності регіонів» Міністерства розвитку Республіки Польща. 28 листопада відбулося його офіційне відкриття. Участь у відкритті взяли керівництво області, представники Департаменту програм підтримки Міністерства розвитку Республіки Польща, місцеві підприємці, представники громадських організацій.

Основне завдання Центру полягає у наданні безкоштовної інформаційно-консультативної підтримки суб'єктам малого та середнього бізнесу та особам, які мають на меті започаткувати власну справу, щодо правил та умов ведення господарської діяльності, можливостей виходу на нові ринки, участі у проектах та програмах міжнародно-технічної допомоги тощо.

«Ми будемо інформувати суб'єктів господарювання, як знайти закордонного партнера, як взяти участь у виставково-ярмаркових заходах, які проходять за межами України, які взагалі зміни відбуваються в законодавстві для того, щоб бізнес був постійно проінформований про всі можливі напрями розвитку. Крім того, ми будемо інформувати про фінансово-кредитні продукти та послуги, які надають банківські установи області, про програми міжнародної технічної допомоги до яких бізнес може активно долучатися, а також про можливості експортної діяльності», – зазначила керівник Тернопільського регіонального центру підтримки підприємництва Ірина Порсева.

За її словами, діалог між суб'єктами господарювання та особами, які планують започаткувати бізнес буде постійним та ефективним.

«Ми маємо укладені меморандуми з органами виконавчої влади області, з банківськими установами, з бізнес-асоціаціями, а також маємо базу менторів – це успішні підприємці області, які зголосилися допомогти для того, щоб передавати свій досвід людям, які хочуть започаткувати власну справу у певному напрямку, які зможуть з практичної сторони розповісти всі переваги й недоліки як це зробити краще та простіше», – повідомила Ірина Порсева.

У свою чергу, як зауважив голова Регіональної ради підприємців Тернопільської області Володимир Гевко, для Тернопільської області дуже корисний успішний досвід Польщі у відкритті Центрів підтримки підприємництва. Адже зараз наша держава перебуває у періоді формування малого та середнього бізнесу.

«Ми розуміємо, наскільки це велика дохідна частина бюджетів багатьох країн, і в Польщі це дуже яскраво видно. Ми з радістю будемо використовувати польський досвід. Будемо це робити в своїх реаліях. А тому такі інформаційні майданчики для початківців-бізнесменів, для саме малого бізнесу є надзвичайно важливі та актуальні. Зі свого боку, з боку бізнесу, який вже має досвід роботи, будемо докладатися до роботи цих центрів в плані менторства, допомоги підприємцям, які хочуть отримати консультації», – підкреслив Володимир Гевко.

Також, як стало відомо під час відкриття Регіонального центру підтримки підприємництва, концепція мережі передбачає відкриття найближчим часом відповідних центрів у Кременецькому, Бережанському та Чортківському районах, а також мережі консультаційних пунктів для бізнесу в об'єднаних територіальних громадах.

Функціонуватиме Регіональний центр підтримки підприємництва у Тернопільській обласній державній адміністрації за адресою вул. Грушевського, 8, каб. 837. Тел.: (0352) 52-33-83, 25-25-85. Тел. мобільний: (098) 648-60-86; e-mail: ternopil.vrp@gmail.com.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Петиція щодо ...
Наступна новина: У Житомирі попрощалися із ...

КОМЕНТАРІ