Чернівці: Порядок надання фінансової допомоги для оплати вартості  навчання осіб з інвалідністю

Чернівці: Порядок надання фінансової допомоги для оплати вартості навчання осіб з інвалідністю

30.11.17 11:04 0 498
Як повідомили в департаменті праці та соціального захисту населення, на проведення заходів із реабілітації дітей з інвалідністю у 2017р. вбюджеті передбачено 675 тисяч гривень.

Для здійснення реабілітаційних заходів органи соціального захисту населення на підставі рекомендацій індивідуальної програми реабілітації дітей з інвалідністю та заяви батьків або законних представників забезпечують направлення таких дітей до відповідних реабілітаційних установ.

Вартість реабілітаційних заходів визначаються органами соціального захисту населення окремо для кожної дитини з інвалідністю відповідно до індивідуальної програми реабілітації та побажань батьків або законних представників. Гранична вартість реабілітаційних заходів для однієї дитини з інвалідністю не повинна перевищувати 9 тис.грн..

Оплата реабілітаційних заходів здійснюється органами соціального захисту населення на підставі актів виконаних робіт відповідно до договору про надання реабілітаційних заходів, укладеного з реабілітаційною установою.

Крім вищевикладеного, відповідно до законодавства, суми адміністративно-господарських санкцій, що надходять до державного бюджету України від підприємств за невиконаних встановленого нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, можуть використовуватись на надання фінансової допомоги для оплати вартості навчання таких осіб, зокрема, у вищих навчальних закладах.

Оплата вартості навчання та перекваліфікації осіб з інвалідністю проводиться шляхом відшкодування Фондом соціального захисту інвалідів навчальному закладу витрат на навчання особи з інвалідністю.

Така допомога надається в разі, якщо індивідуальною програмою реабілітації особи з інвалідністю передбачено професійну реабілітацію та/ або професійне навчання.

У вартість навчання особи з інвалідністю включається відшкодування витрат за його проживання у гуртожитку, що належить до того навчального закладу, в якому оплачується таке навчання, і якщо воно проводиться не за місцем постійного проживання особи з інвалідністю.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів може стати ...
Наступна новина: У Житомирі відкрили центр ...

КОМЕНТАРІ