Чернігів може стати пілотним учасником Проекту FORBIZ

Чернігів може стати пілотним учасником Проекту FORBIZ

30.11.17 11:00 0 521
28 листопада, в Чернігівській міській раді перший заступник Чернігівського міського голови Олександр Шевченко та начальник управління економічного розвитку міста Людмила Максименко зустрілися з експертами Проекту FORBIZ (ініціатива EU4Business), що фінансується за рахунок коштів Європейського Союзу.

На початку зустрічі провідні експерти проекту FORBIZ Рікардо Пінто та Богдана Александрова висловили задоволення від перебування у Чернігові, який, за їх словами, має великий потенціал економічного розвитку. Вони також висловили сподівання на тісну співпрацю.

У ході спілкування експерти зазначили, що Чернігів може стати пілотним регіоном, де реалізовуватиметься цей проект. А потім, після реалізації всіх заходів, місто зможе передавати свій досвід іншим містам України. У рамках цього проекту для пілотування розглядається також Чернігівська область та місто Ніжин, зокрема.

Учасники зустрічі зазначили, що проект реалізується у партнерстві з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України і основна його мета – створення сприятливого середовища для розвитку підприємств малого та середнього бізнесу. Першим етапом цієї співпраці стало створення Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року та плану заходів з її реалізації, який наразі проходить консультації з громадськістю.

Наступний етап – формування методології розробки політики малого і середнього бізнесу на місцевому рівні та підписання двостороннього Меморандуму щодо співпраці між Проектом FORBIZ та Чернігівською міською радою. Відповідна методологія повинна враховувати регіональні особливості та гарантувати узгодження документів з національною Стратегією та Стратегією розвитку м. Чернігова.

Начальник управління економічного розвитку міста Людмила Максименко висловила готовність до співпраці з європейськими партнерами. Вона також повідомила експертам, що у місті діє Програма соціально-економічного розвитку міста, яка розроблялася за участю багатьох представників бізнесу та громадськості.

- У цьому році вперше Програма соціально-економічного розвитку міста на 2018 рік пов'язана зі Стратегією розвитку міста. */blockquote

Безумовно, Стратегію розвитку міста можна постійно доробляти та удосконалювати, щоб вона була більш зрозумілою, діяла та мала позитивний результат, - сказала Людмила Максименко та висловила впевненість, що в ході майбутньої співпраці місто отримає всі необхідні знання та вміння, які необхідні для позитивних результатів у розробленні Стратегії. */blockquote

Довідково. Проект FORBIZ в рамках ініціативи EU4Business підтримує обраний Україною курс на реформи та економічне відновлення, пропонуючи системні, добре продумані зміни для створення сприятливого бізнес-середовища у країні, приділяючи особливу увагу малому та середньому підприємництву.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ