Медичні меблі: Різновиди та особливості вибору

Медичні меблі: Різновиди та особливості вибору

30.11.17 02:25 0 1041

Для виконання своїх функцій - порятунку життів і здоров'я пацієнтів, медичні установи комплектуються спеціалізованими меблями (до речі, придбати їх можна тут). Найбільш затребувані меблі медичні - металеві, адже вони відрізняються підвищеною міцністю, довговічністю + їх легко дезінфікувати.

Найпопулярнішими меблями, які потрібна лікарням та лікувальним установам, вважаються кушетки і масажні столи. Ця категорія меблів повинна бути не тільки міцною і довговічною, а й відповідати критерію комфорту. Повинна бути передбачена зручна система регулювання висоти та інших параметрів, щоб швидко підігнати кушетку під параметри пацієнта.

Столики, стійки - це обладнання, що використовується у всіх кабінетах медичних закладів та спрощує роботу лікарів та медперсоналу. На столиках з нержавіючої сталі розташовуються витратні матеріали, інструменти та ліки. Обов'язкова наявність декількох полиць, огорожі, зручних ручок і коліщаток - для простоти переміщення. На стійках розміщуються прилади, обладнання, в них обов'язково передбачається розбірний каркас, ящики, полиці, з можливістю зміни відстані між ними.

Стільці і банкетки встановлюються в коридорах і безпосередньо в кабінетах для прийому відвідувачів. Основний критерій цих меблів - це міцність каркаса і покриття, щоб вони тривалий час зберігали первісний вигляд. Банкетки оснащуються важелем для регулювання висоти, щоб пацієнтам було зручно на прийомі у лікаря.

Обов'язковим атрибутом будь-якого медичного кабінету, лабораторії - є шафи для зберігання медикаментів, витратних матеріалів, інструментів. Вони можуть оснащуватися полками в різній кількості, відділеннями з сейфовим замком.

Ширми і штативи використовуються в маніпуляційних, для комфортного огляду пацієнтів. Особливо затребувані ширми в відділеннях, де в одному кабінеті прийом ведуть два лікарі. Купити штатив необхідно для відділень, де проводяться постійні взаємодії лікарських розчинів. Такі вироби обов'язково виготовляються з міцного сплаву, їх можна легко дезінфікувати. Для стійкості в штативі передбачена п'ятипроменева підставка, телескопічна стійка. Встановлювати пляшки або підвішувати пакети з ліками можна на стійку і кронштейн.

Для повноцінної роботи лікарів і медичного персоналу потрібні спеціальні аксесуари - підставка для таза або бікс та кошики на штатив для флаконів з ліками.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Главные преимущества ...
Наступна новина: Перевірка лакофарбового ...

КОМЕНТАРІ