Перевірка лакофарбового покриття автомобіля

Перевірка лакофарбового покриття автомобіля

30.11.17 02:40 0 1621

В процесі покупки уживаного автомобіля особливу увагу необхідно приділити перевірці кузова. Це обумовлено тим, що кузов - це найбільш дорогий елемент машини, який серйозно впливає на довговічність і загальну функціональність авто. Купивши автомобіль після аварії, можна зіткнутися з колосальними проблемами, вирішення яких вилетить «в копієчку». Отже, потрібно підстрахуватися, і як слід перевірити «залізо». Один з кращих способів це зробити полягає в перевірці товщини лакофарбового шару (ЛФП) за допомогою спеціального приладу. До речі, перевірити ЛФП в Києві вам можуть допомогти спеціалісти компанії "EASY Car".

Товщиномір лакофарбового покриття: Що це таке?

Для перевірки шару фарби на автомобілі використовується пристрій, який називається «товщиноміром». Цей прилад дає можливість оцінити товщину покриття в різних місцях кузова. На основі отриманих даних потім можна зробити висновок про наявність прихованих дефектів кузова, а також про те, чи піддавався автомобіль перефарбуванню, чи була це «косметика» або ж автомобіль відновлювався після аварії.

Товщиноміри поділяють на:

  • Магнітні. Це найбільш дешевий варіант, і дуже простий в експлуатації. Мінусом магнітних пристроїв є відносно низька точність показань;
  • Електромагнітні. Вони відносять до числа досить практичних і надійних приладів, що мають, до того ж, доступну вартість. Однак тут є обмеження - пристрій добре працює тільки з поверхнями, що мають домішки заліза;
  • Вихропотокові. Це відмінний варіант, який має гарне співвідношення ефективності і вартості. Основний недолік - залежність показань від токопровідності металу, що іноді призводить до серйозних спотворень при роботі з залізними поверхнями;
  • Ультразвукові. Це універсальний варіант, що однаково добре працює на різних поверхнях. Саме такий прилад зазвичай використовують професіонали, але він відрізняється порівняно високою вартістю.

Перевірка товщини лакофарбового покриття

Після покупки товщиноміра необхідно провести калібрування приладу, в ідеалі - краще підлаштовувати апарат під кожен конкретний випадок. При вимірах лакофарбового шару потрібно перевірити кожен елемент кузова в різних місцях не менше 3-5 разів. Отримавши середнє арифметичне, ви будете мати найбільш точні результати.

Значне збільшення шару фарби (наприклад, в 2-3 рази), в порівнянні з даними виробника авто, найчастіше говорить про перефарбування. Тут вже можна обґрунтовано поцікавитися у власника машини, з якої причини проводилася перефарбування. Таблицю товщини покриття кузова на різних моделях авто можна без зусиль знайти в Інтернеті і роздрукувати. Особливу увагу при перевірці потрібно приділити тим місцям кузова, де є деталі, які складно або неможливо відкрутити. Також важливі ділянки і елементи кузова - пороги, стійки (передня, центральна, задня), дах автомобіля.

Резюме

Купити легковий автомобіль б/у буде простіше використовуючи досить простий в експлуатації прилад - товщиномір. Це дозволить вам уникнути серйозних помилок при виборі транспортного засобу. Крім того, сам факт перефарбовування авто (навіть при декоративному ремонті) дозволить вам попросити знижку і тим самим знизити ціну при торзі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Волинянина покарали за ...

КОМЕНТАРІ