Туфлі-човники: вічно модна класика

Туфлі-човники: вічно модна класика

30.11.17 21:37 0 1613

Сьогодні в світі моди човники вважаються ідеальним варіантом туфель на всі випадки життя. У них можна сміливо відправитися на будь-яке святкування, піти на театральну прем'єру, гучну вечірку або на роботу в офісний кабінет - всюди ця взуття буде доречним і витончено підкреслить вигин жіночої ніжки.

Завдяки унікальній формі колодки, стійкого каблучку і відсутності застібки, човники не тільки привабливі зовні, але і максимально комфортні навіть при самому інтенсивному носінні.

Трішки історії

Дивно, але цей вид взуття бере свої витоки від чоловічих круглоносих туфель на суцільній підошві, які в 15 столітті були предметом абсолютно не презентабельного гардероба прислуги в європейських країнах.

Згодом колись непоказне взуття зазнало масу змін: його почали прикрашати декоративними деталями (стрічками, пряжками і бантами), додали каблук (до речі, з його формою теж багато експериментували), але лише в середині 20 століття, в 1955 році, човники отримали вид, звичний для сучасних модниць. Виною тому - маститий французький модельєр по імені Роже Вівьер: саме він «нагородив» туфлі загостреною частиною носка і тонким восьми сантиметровим каблуком.

Типи жіночих туфель

Світової слави туфлі-човники домагалися зовсім недовго: завдяки наполегливості та креативу іменитих майстрів взуттєвого ремесла, вже до 60 років минулого століття вони зайняли лідируюче місце на п'єдесталі модельного взуття. Сьогодні в колекціях таких метрів стилю, як: Сальваторе Феррагамо, Валентино Гаравані, Крістіан Діор, Маріо Прада й інших брендових дизайнерів туфлі-човники б'ють всі рекорди продажів.

Достойно витримавши чимало метаморфоз, даний вид взуття актуальний і затребуваний у жінок будь-якого статусу, віку та національності. Сьогодні човники представлені у величезному асортименті:

  • моделі на високому, середньому і низькому каблуці різної товщини і навіть на платформі;
  • моделі з загостреним або круглим носом;
  • варіанти з натуральної / штучної шкіри, текстилю, замші і хутра;
  • лаконічні з шикарними елементами декору;
  • повністю закриті, або з відкритою п'ятою і носковою частиною, а також з ефектними вирізами з боків.

З чим поєднуються човники?

Незважаючи на свій класичний вид, підбирати туфлі-човники під гардероб варто акуратно і зі знанням справи, звертаючи увагу на висоту каблука, колірну гамму і матеріал, з якого вони виконані:

  1. Чорні або бежеві човники на семи сантиметровому каблучку - це оптимальний варіант, адже їх можна поєднувати практично з будь-яким нарядом, від суворого брючного костюма до джинсових бриджів і коротких спідниць;
  2. Моделі з відкритою п'ятою і носком ідеально впишуться в літні ансамблі, що складаються з повітряних суконь в романтичному стилі, струмуючих шифонових спідниць, коротеньких шортів і блузок. Врахуйте: чим вище виріз човників і скромніший їх колір, тим суворіше буде ваш образ, і, навпаки, оголені пальчики і глибокий виріз додадуть зовнішньому вигляду нотку сексуальності.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Умови отримання ВНЖ в ...
Наступна новина: Переваги покупки запчастин ...

КОМЕНТАРІ