Ігор Вонс: Агенція регіонального розвитку в області повинна стати важливим елементом інфраструктури підтримки малого та середнього бізнесу

Ігор Вонс: Агенція регіонального розвитку в області повинна стати важливим елементом інфраструктури підтримки малого та середнього бізнесу

01.12.17 09:47 0 678
Створення Агенції регіонального розвитку, її можливості та функції обговорили під час селекторної наради зі всіма регіонами України, яка відбулася під головуванням Мінрегіону. Від Тернопільщини участь у селекторі взяли заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Ігор Вонс та директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Галина Воляник.

Керівник експертної групи з питань регіонального розвитку програми U-LEAD Юрій Третяк розповів учасникам наради про модель Агенції регіонального розвитку для України, а керівники Черкаської, Вінницької та Житомирської агенцій поділилися позитивним досвідом створення та діяльності таких установ у відповідних регіонах.

Зокрема, за словами Юрія Третяка, Агенція регіонального розвитку повинна мати одне з ключових місць в інституційному забезпеченні нової регіональної політики, яка є децентралізованою. А це означає, що ця модель управління дозволяє кожному регіону виявляти і реалізовувати недооцінений потенціал свого розвитку. Також серед можливостей, як наголосив експерт, – це можливість розробляти та реалізовувати інтегровані проекти розвитку, які включають абсолютно різноманітну діяльність, спрямовану на досягнення тих чи інших цілей, зміну соціально-економічного ландшафту на досягнення певних економічних показників.

Водночас, у Мінрегіоні назвали три ключові функції Агенції регіонального розвитку. Перша функція – це координація та забезпечення процесу стратегічного планування та моніторингу соціально-економічного розвитку регіону (шляхом широкого залучення партнерів розвитку регіонів). Друга функція – це розроблення, реалізація та моніторинг впровадження проектів регіонального розвитку. Вона включає в себе й зміцнення спроможності суб'єктів розвитку регіону (в першу чергу ОМС) використовувати всі існуючі можливості для соціально-економічного розвитку територій. І третя функція – це надання послуг, які спрямовані на розвиток регіону, серед яких створення «Єдиного вікна» для інвесторів (підготовка до інвестування, реалізація інвестицій, після інвестиційна допомога) тощо.

Як підкреслив заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Ігор Вонс, Агенція регіонального розвитку в Тернопільській області повинна стати важливим елементом інфраструктури підтримки малого та середнього бізнесу, сприяти ефективній реалізації державної регіональної політики, в тому числі залученню інвестицій, ресурсів міжнародної технічної допомоги та міжнародних фінансових організацій. Тому керівництво області зацікавлене у якомога швидшому заснуванні установи та всебічно сприяє у прискоренні здійснення процедури її державної реєстрації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Оплатити ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ