Територіальні центри Житомирщини з початку року надали платні послуги більше 7 тис. осіб

Територіальні центри Житомирщини з початку року надали платні послуги більше 7 тис. осіб

01.12.17 12:25 0 589
З початку року територіальні центри соціального обслуговування надали платні послуги 7167 особам на загальну суму майже 850 тисяч гривень.

Про це повідомив 29 листопада, під час колегії департаменту праці та соціального захисту ОДА заступник начальника управління соціального захисту населення департаменту Анатолій Д'яченко.

— «В області на функціонує 23 територіальні центри соціального обслуговування при РДА та міських радах, які надають послуги для 29,6 тисяч одиноких непрацездатних осіб. 8 центрів надання соціальних послуг діють при об'єднаних територіальних громадах: Народицькій, Брусилівській, Олевській, Червоненській, Семенівській, Ушомирській, Чоповицькій та Хорошівській громадах. Також працює в 16 структурних підрозділів у ОТГ, які надають соціальні послуги 4,1 тисячам осіб. З початку року територіальні центри соціального обслуговування надали платні послуги 7167 особам на загальну суму майже 850 тисяч гривень», – повідомив він.

За словами Анатолія Д'яченка, найбільша кількість одиноких непрацездатних громадян обслуговуються у Житомирському, Бердичівському, Новоград-Волинському міських територіальних центрах, Ружинському, Малинському, Андрушівському та Новоград-Волинському районних територіальних центрах.

При 6 територіальних центрах соціального обслуговування функціонують відділення стаціонарного догляду, де проживають пенсіонери та особи з інвалідністю, які втратили здатність до самообслуговування.

Також у міських та районних терцентрах для розвитку, духовного збагачення та самореалізації людей похилого віку та осіб з інвалідністю працюють 8 «Університетів ІІІ віку», при яких функціонують такі факультети: здорового способу життя та основ медицини, художньої самодіяльності, дозвілля та активного відпочинку, психологія спілкування, літературно-мистецький, основ інформаційно-комп'ютерних технологій.

Директор департаменту праці та соціального захисту ОДА Юрій Прокопець наголосив присутнім на необхідності співпраці органів соціального захисту з ОТГ та впровадженні інноваційних послуг як для людей похилого віку, так і для дорослих і дітей з інвалідністю.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Кількість ...
Наступна новина: Чернівці: 11 грудня 2017 ...

КОМЕНТАРІ