У Чернігові презентували проекти та можливості співпраці з ЄС

У Чернігові презентували проекти та можливості співпраці з ЄС

01.12.17 08:00 0 489
29 листопада, у приміщенні Чернігівської облдержадміністрації відбулася зустріч з делегацією Представництва Європейського Союзу в Україні, у якій взяли участь начальник управління економічного розвитку міста Людмила Максименко та начальник управління стратегічного розвитку міської ради Борис Атрощенко.

Документаліст відділу преси та інформації Представництва ЄС Ірина Стаднійчук презентувала проекти та можливості співпраці з ЄС для мешканців обласного центру. Вона розповіла, зокрема, про молодіжні освітні і культурні можливості, а також про інформаційні ресурси Представництва ЄС.

Від імені Чернігівського міського голови учасників зустрічі привітав начальник управління стратегічного розвитку міської ради Борис Атрощенко. Він зазначив, що співпраця міста Чернігова з європейськими державами та інституціями носить надзвичайно важливий та стратегічний характер і місто завжди відкрите і готове до співпраці з іноземними колегами.

За останній рік міжнародна діяльність Чернігова значно активізувалась. Більше 40 закордонних делегацій відвідали наше місто і більше 20 делегацій міської ради були відправлені закордон, де учасники обмінювалися досвідом та підвищували рівень професійної кваліфікації.

Загалом Чернігів має 8 міст-партнерів. Одним із найбільш плідних прикладів міжнародної співпраці Чернігова з європейським містами є співпраця з Меммінгеном (Федеративна Республіка Німеччина), Огре (Латвійська Республіка), Тарнобжегом (Республіка Польща). В основному співпраця з даними муніципалітетами відбувається в гуманітарній сфері.

Як відомо, Чернігівський міський голова є членом Національної делегації України в Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи. Влітку до Чернігова завітала делегація Конгресу на чолі з його Президентом – пані Гудрун Мозлер-Тьорнстрьом. В ході зустрічі були обговорені питання щодо налагодження контактів з експертами, інвесторами в галузях громадського транспорту, управління відходами, сталої енергетики. Крім того, міський голова у жовтні взяв участь у 33-й сесії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, а у листопаді - у круглому столі, який організований у рамках проекту "Сприяння розвитку місцевій демократії в Україні" та Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки.

В поточному році міською владою спільно з німецькими колегами реалізовується проект «Пакет швидкого запуску Україна», у рамках якого представники освітніх закладів Чернігова та Меммінгена обмінюються делегаціями. Так, нещодавно відбувся візит представників професійно-технічної освіти, а зараз спеціалісти середньої школи знаходяться на стажуванні у німецьких колег. Подібні обміни, вже протягом багатьох років, доводять свою ефективність та дієвість щодо покращення рівня викладання та підготовки конкурентоздатних кваліфікованих спеціалістів.

Крім того, кожен рік у місті проходять Дні Європи. Також Чернігів є членом Європейської ініціативи «Угода мерів», а у цьому році приєднався до проекту українсько-німецького технічного співробітництва GIZ «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях».

Довідково. Зустріч з делегацією Представництва Європейського Союзу в Україні організована в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні». В рамках цієї кампанії проходять вуличні акції, виставки, семінари, тренінги, круглі столи, на яких проводиться роз'яснення важливості реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рібок дисконт: Корисні і ...
Наступна новина: Чернівецькі ліцеїсти ...

КОМЕНТАРІ