У Рівненській області відбувся семінар з питань організації представницької діяльності у сфері земельних відносин

У Рівненській області відбувся семінар з питань організації представницької діяльності у сфері земельних відносин

01.12.17 09:21 0 689
У прокуратурі Рівненської області проведено навчально-практичний семінар на тему: «Організація представницької діяльності у сфері земельних відносин». У заході, який відбувся під головуванням заступника прокурора області Олега Василіва, взяли участь працівники прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники і заступники, прокурори місцевих прокуратур та відділів цих прокуратур, які відповідно до розподілу обов'язків здійснюють представництво у судах.

На семінарі відзначалося, що одним із ефективних способів реагування на порушення земельного законодавства залишається представницька діяльність органів прокуратури. А тому з метою покращення ефективності цієї роботи, результати якої, у свою чергу, впливають на зміцнення стану законності у регіоні, важливим є обговорення організаційних та практичних чинників такої діяльності через призму підготовлених та пред'явлених до суду позовних заяв на захист інтересів держави.

Як було зазначено на семінарському занятті, упродовж 2017 року органи прокуратури області пред'явили позови на захист від неправомірного посягання більше 3,6 тис га земель вартістю 140 млн грн. Вже судами задоволено позовів щодо земель загальною площею понад 1,4 тис га вартістю 42 млн грн, реально повернуто 1713 га земель.

Начальник управління представництва інтересів громадянина або державі в суді прокуратури області Людмила Сандер розповіла присутнім про особливості представницької діяльності та шляхи вирішення окремих проблемних питань, які можуть виникати у роботі прокурора на цьому напрямі.

З навчальними лекціями також виступили працівники управління прокуратури області Нелля Лис, Олена Прищепа, Інна Ковальчук, Ірина Меленчук, Олександра Шептіліс. Вони ознайомили учасників семінару із основними аспектами правового регулювання представницької діяльності, підготовки та пред'явлення прокурорами позовів на захист інтересів держави про повернення земель, в т.ч. водного фонду, внесення орендної плати за їх користування, відшкодування завданих збитків, а також виконання судових рішень у справах зазначеної категорії.

Завдяки проведеному семінару його учасники мали можливість підвищити рівень кваліфікації та удосконалити підхід до роботи з питань представницької діяльності у сфері земельних відносин.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернопільській ОДА ...
Наступна новина: В зону АТО вирушили бійці ...

КОМЕНТАРІ