Тернопільська міська рада повторно звернеться до керівництва району щодо відшкодування вартості навчання іногородніх дітей у дитсадках міста

Тернопільська міська рада повторно звернеться до керівництва району щодо відшкодування вартості навчання іногородніх дітей у дитсадках міста

02.12.17 09:27 0 506
Тернопільська міська рада вже втретє звернеться до керівництва Тернопільського району, зокрема голови райдержадміністрації Олександра Похилого, голови райради Андрія Галайка та голів Байковецької та Великогаївської громад щодо виконання рішення «Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними громадами (іншими органам місцевого самоврядування) у сфері надання послуг». Відповідно до цього рішення об’єднані територіальні громади та районна рада повинні укласти з Тернопільською міською радою договір про міжбюджетний трансферт - відшкодування вартості перебування кожної іногородньої дитини у дошкільних та позашкільних навчальних закладах Тернополя.

Над цим рішенням працювала робоча група за участю керівництва РДА. Саме за проханням голови РДА міська рада відтермінувала введення в дію даного рішення до 2018 року для того, щоб керівництво району змогло оформити договір про міжбюджетний трансферт. Проте до такий документ не укладений.

«Кожного року Тернопільська міська рада надає освітні послуги мешканцям з інших населених пунктів на понад ?65 млн. грн., серед яких ?15 млн. витрачається на дитячі садочки. При цьому лише у Тернополі на чергу у дитячому садочку перебуває понад 600 дітей, які вже тут зареєстровані, - пояснює заступник міського голови Вікторія Остапчук. – У той же час у районних бюджетах передбачені кошти на кожного зареєстрованого там мешканця для надання загальноосвітніх та медичних послуг, у тому числі на утримання дитячих садочків».

У Бюджетному кодексі чітко зазначається, що якщо в районі чи ОТГ недостатньо установ, які забезпечують надання освітніх послуг на їх території, районам необхідно заключити договір про передачу коштів з бюджетом населеного пункту, який може гарантувати їх надання. У даному випадку районний бюджет повинен заключити договір з м. Тернополем.

«за результатом обговорення, на сесії міської ради прийнято рішення у найкоротший термін ще раз звернутися до голови РДА і районної ради та запросити їх на спільне обговорення з депутатами ТМР та громадськістю щодо порушеного питання для того, щоб забезпечити безкоштовне надання освітніх послуг мешканцям їх населених пунктів», - зазначає очільник Тернополя Сергій Надал.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 26 років тому під час ...
Наступна новина: Електронна петиція щодо ...

КОМЕНТАРІ