Звернення міського голови Сергія Надала з нагоди річниці Всеукраїнського референдуму про Незалежність

Звернення міського голови Сергія Надала з нагоди річниці Всеукраїнського референдуму про Незалежність

02.12.17 13:46 0 574
1 грудня 25 років тому більше 90% українців підтримали Акт проголошення Незалежності України, який став важливими кроком до утвердження народом України своєї суверенної та незалежної держави, до якої українці прагнули століттями.

Референдум за Незалежність продемонстрував єдність української нації у прагненні бути вільною, самостійною, самоврядною. Референдум за Незалежність легітимізував Українську державу в очах міжнародного співтовариства. У перші дні після оголошення результатів Україну визнали Канада, Польща, Угорщина.

Зроблено це було у непростий для нашої держави час. Лідери найсильніших держав західного демократичного світу з настороженістю ставилися до української незалежності. Окремі з них відкрито застерігали українців від Незалежності.

Проте українці пробудилися. Обрали свій шлях, ніби, йдучи згідно заповітів Патріарха Йосипа Сліпого, котрий говорив: «Український народе будь собою! Не підлещуйся, не підлягай, другим у ласки не заходь, але сам своєю працею здобудь собі своє майбутнє!». Ми стали собою. Ми вкотре довели всьому світу - українці вільні і хочуть жити у вільній державі!

Україні доводиться захищати свою Незалежність. Україна та українці доклали і докладають багато зусиль, щоб здолати стіну брехні, збудовану агресором.

згадаймо, що Незалежність далася нам великою ціною. Маємо навчитися брати на себе відповідальність, за свою родину, за свою громаду, за свою Україну. Маємо бути такими ж єдиними, як були під час 1 грудня 1991, у 2014, коли довелося перезасновувати державу, відновлювати армію.

ми згадуємо славне минуле і вдивляємося у майбутнє. Відповідальність, самоорганізація, самоврядність — це найсильніші риси українців, що зберегли наші державницькі прагнення у вирі історії. Опора на власні сили, підтримка один одного, бажання кожного з нас розвивати свою громаду, свою державу — це ті основи, які роблять Україну заможною і сильною.

Тож нехай Господь допоможе здолати усі труднощі! Хай славиться Україна та її народ у віках!

Щиро вітаю тернополян і всіх українців із річницею Всеукраїнського референдуму за Незалежність!

Слава Україні! Слава українській нації!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Електронна ...
Наступна новина: З нагоди Міжнародного Дня ...

КОМЕНТАРІ