З нагоди Міжнародного Дня інвалідів у Чернігові пройшла благодійна зустріч

З нагоди Міжнародного Дня інвалідів у Чернігові пройшла благодійна зустріч

02.12.17 13:56 0 644
30 листопада, у обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулись благодійна зустріч та концертна програма з нагоди Міжнародного Дня інвалідів. У заходіучастьвзяли керівники міста й області, представники реабілітаційних установ та громадських організацій, які опікуються проблемами людей з особливими потребами.

З теплими привітаннями до присутніх звернулись голова облдержадміністрації Валерій Куліч, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та перший заступник міського голови Олександр Шевченко.

Виступаючі зазначили, що обласна та міська влада посилили увагу до людей з обмеженими фізичними можливостями і, особливо, до дітей-інвалідів, аби забезпечити їх права на повноцінне життя у соціумі. Так,активно впроваджується інклюзивна освітау загальноосвітніх навчальних закладах Чернігова й області, створюються необхідні умови для підготовки параолімпійських спортсменів. Зокрема, 17 параолімпійців достойно представляють Чернігівщину на змаганнях різного рівня.

Наголошено також, що проблема людей з інвалідністю стає більш актуальною через війну на Сході країни. Із зони проведення АТО українські герої повертаються з інвалідністю. 78 чернігівців отримали інвалідність, захищаючи незалежність нашої країни, по області таких бійців 210.

Олександр Шевченко наголосив, що міська влада цілеспрямовано працює у напрямку створення необхідних соціально-побутових умов життя для гармонійної інтеграції людей з обмеженими фізичними можливостями у суспільство. Він повідомив, що в обласному центрі проживає понад 25 тисяч громадян з інвалідністю, серед яких 1261 дитина.

Представники громадських організацій та небайдужі громадяни за турботливе й чуйне ставлення до людей з особливими потребами нагороджені почесними відзнаками облдержадміністрації, обласної та міської рад.

Розпорядженням Чернігівського міського голови, за активну громадську позицію та з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:

– ДУСЬ Інна Миколаївна, волонтер Чернігівської громадської організації інвалідів «Дорога до серця»;

– НОСОК Світлана Іванівна, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянської районної у місті Чернігові ради;

– ПАРХОМЕНКО Марія Євстахіївна, голова ревізійної комісії Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів від трудового каліцтва та професійного захворювання»;

– ПЕТРЕНКО Валентина Іванівна, волонтер міського благодійного фонду «Милосердя і доброта»;

– колектив Чернігівської міської благодійної організації батьків і дітей інвалідів з дитинства «Логос» (нагороду отримує Полуянова Тетяна Борисівна, член Чернігівської міської благодійної організації батьків і дітей інвалідів з дитинства «Логос»).

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

– АПАНАСЕНКО Юлії Вікторівні, соціальному педагогу Групи денного догляду громадської організації «Голос батьків»;

– БОЛТОВІЙ Наталії Ігорівні, соціальному педагогу Групи денного догляду громадської організації «Голос батьків»;

– ГОНЧАР Катерині Максимівні, члену правління Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів від трудового каліцтва та професійного захворювання»;

– ГОРЕЛЬКО Олені Миколаївні, практичному психологу комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради;

– ПУЧКОВІЙ Ганні Олексіївні, волонтеру міського благодійного фонду «Милосердя і доброта»;

– СИЛІЧЕНКУ Олексію Ігоровичу, волонтеру громадської організації «Чернігівська міська асоціація «Конкордія»;

– СТАСЮК Юлії Григорівні, соціальному педагогу Групи денного догляду громадської організації «Голос батьків»;

– ШУРУТІ Тетяні Іванівні, члену правління Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів від трудового каліцтва та професійного захворювання».

У фойє філармонійного центру до уваги присутніх представлена виставка творчих робіт людей з особливими потребами, організована реабілітаційними установами та громадськими організаціями, які опікуються проблемами інвалідів.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ