Пільги зі сплати земельного податку у Чернігові на 2018 рік

Пільги зі сплати земельного податку у Чернігові на 2018 рік

02.12.17 10:57 0 451
У наступному, 2018 році, чернігівці, яким управління праці та соціального захисту населення районних у місті Чернігові рад призначили субсидії, платитимуть 50% земельного податку за земельні ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

Таке рішення прийняла Чернігівська міська рада на пленарному засіданні 25-ї сесії 30 листопада. Додаткові пільги зі сплати земельного податку за земельні ділянки на наступний рік встановлені також для представників бізнесу міста.

Так, для громадян, фізичних осіб-підприємців, підприємств, установ та організацій за земельні ділянки, що належать до категорії "землі промисловості" встановлена пільга у розмірі 33%.

Громадяни, фізичні особи-підприємці, підприємства, установи та організації за земельні ділянки, що належать до категорії "землі транспорту", також матимуть пільгу в розмірі 33%.

Така ж пільга у розмірі 33% надаватиметься за земельні ділянки категорій "землі житлової та громадської забудови, промисловості та інші категорії землі за комерційною функцією використання, у тому числі зайняті поточним будівництвом та відведені під майбутнє будівництво" для громадян, фізичних осіб-підприємців, підприємств, установ та організацій міста.

Перелічені категорії землевласників матимуть пільги за умови відсутності у них податкового боргу зі сплати земельного податку станом на 1 січня 2018 року.

Крім того, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, підприємства, установи і організації, які здійснюють управління такими будинками, за земельні ділянки, зайняті житловим фондом, отримають пільгу в розмірі 75%. Вивільнені кошти мають бути спрямовані на утримання в належному стані житлового фонду.

Пільги у розмірі 75% зі сплати земельного податку надані й комунальним підприємствам міської ради, які виконують роботи із життєзабезпечення міста, а саме: КП "Чернігівське тролейбусне управління", КП "АТП-2528", КП "Зеленбуд", КП "Чернігівводоканал", КП "Центральний парк культури та відпочинку", КП "Міський Палац культури". Вивільнені кошти комунальні підприємства повинні спрямувати на капітальні ремонти, оновлення та модернізацію основних засобів своїх підприємств.

Цим же рішенням міська рада звільнила від сплати земельного податку на 2018 рік у розмірі 100% органи державної влади та органи місцевого самоврядування, органи прокуратури, заклади, установи та організації, спеціалізовані санаторії України для реабілітації, лікування та оздоровлення хворих, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні Сили України та Державну прикордонну службу України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

Рішення набирає чинності з 1 січня 2018 року.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернівці: За звання ...

КОМЕНТАРІ