Чернівці: Реабілітаційний центр “Особлива дитина” відзначив десяту річницю діяльності

Чернівці: Реабілітаційний центр “Особлива дитина” відзначив десяту річницю діяльності

02.12.17 12:18 0 628
Урочистості з нагоди 10-річчя роботи Буковинського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина» відбулися 30 листопада за участю заступника Чернівецького міського голови Олександра Паскаря.

Він передав вітання від міського голови та солодкі подарунки, принагідно побажавши дітям наснаги і віри в себе. На присутніх також чекала розважальна програма, родзинкою якої став концерт художньої самодіяльності.

Центр, заснований у 2007 році, є корекційно-відновлювальним закладом для дітей з інвалідністю (до 18 років), які мають відповідні медичні показники і потребують спеціальних умов для отримання реабілітаційних послуг. В області нараховується близько 2 тисяч неповнолітніх осіб з інвалідністю, які потребують корекції наслідків хвороби з метою формування життєвої компетентності, максимальної незалежності та соціалізації. Діти з різними вадами розвитку отримують в Центрі соціальну, психологічну, педагогічну, медичну, фізичну реабілітацію та ранню професійну орієнтацію. За останні чотири роки удосконалена організація прийому та перебування в Центрі дітей. Відкрито та успішно функціонує комплекс «Школа життя», реалізовані три благодійні проекти вартістю понад 10 тисяч євро кожний щодо впровадження світових методик реабілітації, які отримали наукове підтвердження тому, що зуміли привести до значних результатів в корекції розладів розвитку дитини та формуванні у неї адаптивної, соціально-прийнятної поведінки.

Центр одним з перших із установ соціальної сфери на Україні отримав ліцензію на право здійснення медичної практики. Його визнано однією з найкращих дитячих реабілітаційних установ України.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ