За позовом прокуратури Рівненщини визнано недійсним договір іпотеки,яким накладено обтяження на державне майно вартістю понад 500 тис грн

За позовом прокуратури Рівненщини визнано недійсним договір іпотеки,яким накладено обтяження на державне майно вартістю понад 500 тис грн

05.12.17 12:07 0 543
Господарським судом Рівненської області повністю підтримано позицію органів прокуратури Рівненської області та рішенням від 27.11.2017 визнано недійсним договір іпотеки, згідно якого встановлено обтяження на державні об'єкти нерухомості площею понад 1,2 тис кв м вартістю понад 500 тис гривень.

Мова йде про будівлі, що розташовані на території ВАТ «Рівненський завод високовольтної апаратури», які у 2013 році рішенням суду витребувано з незаконного володіння приватного підприємства та повернуто у власність держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській області.

Однак, як з'ясувалося, ще раніше приватне підприємство уклало з одним із банків договір іпотеки задля забезпечення виконання кредитних зобов'язань за рахунок нерухомого майна, яким насправді ніколи законно не володіло.

У зв'язку з тим, що зазначені обставини унеможливлювали здійснення державним органом, як власником, користування та розпорядження нерухомістю, органами прокуратури області заявлено до суду відповідний позов, який задоволено у повному обсязі.

Таким чином, за реагування прокуратури Рівненщини захищено інтереси держави у сфері власності та скасовано підстави накладення обтяження на об'єкти нерухомості вартістю понад півмільйона гривень.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові привітали ...
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ