Цьогоріч стомовані чернівчани отримали засоби реабілітації вартістю понад 100 тисяч гривень

Цьогоріч стомовані чернівчани отримали засоби реабілітації вартістю понад 100 тисяч гривень

05.12.17 12:07 0 669
З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів Чернівецькою міською організацією Товариства Червоного Хреста України, реалізуючи муніципальний соціальний проект «Допомога стомованим хворим щодо соціальної адаптації в суспільстві (забезпечення засобами по догляду за собою)», проведено діалог-ланч “Особливості реабілітації стомованих хворих”.

Метою проекту є вирішення проблем задля покращення якості надання допомоги людям хворим, які живуть зі стомою та опинилися в скрутному становищі щодо придбання найнеобхідніших засобів догляду за собою.

На сніданок до ресторану «Гопачок» завітали хворі та лікарі. Лікар-онколог Тетяна Мойсюк розповіла про післяопераційний період, догляд за стомою та реконструкцію прямої кишки. Фітотерапевт Сергій Часовенко звернув увагу на особливості та планування правильного режиму харчування стомованим хворим, прочитавши невеличку лекцію. Голова обласного осередку «Астом-Чернівці» Всеукраїнської асоціації «Астом-Україна» інна Муртазіна поінформувала присутніх про індивідуальний підбір технічних засобів реабілітації і навчання ними користуватися пацієнтів та їх родичів, особливо акцентувала про порядок реєстрації в медичних закладах щодо забезпечення засобами за стомою.

Волонтерами з Червоного хресту проведено анкетування підопічних з важливих питань удосконалення догляду за стомою.

На закінчення заходу в подарунок стомовані отримали засоби реабілітації , які закуплено за грантові кошти (1640 калоприймачів на суму 65 500 грн). Це вже друга у 2017 році акція з видачі засобів реабілітації (раніше було видано 1080 шт на суму 27 000 грн. з міського бюджету).

Хворі подякували за змістовну зустріч голові міської організації Товариства Червоного Хреста України Аллі Запухляк та директору закладу Кірілу Долиняку за теплий прийом і смачний сніданок, а також висловили бажання відкрити «Кабінет медико-соціальної реабілітації стомованих хворих» в медичних закладів міста, який дуже необхідний для того щоб у відповідний день і час хворі мали можливість проконсультуватися із спеціалістом щодо проведення гігієнічних процедур в періоди одужання і адаптації стомованих.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові привітали ...
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ