У Рівненській області дубенчанин не виконав покладених на нього судом обов’язків,а тому відбуватиме покарання у колонії

У Рівненській області дубенчанин не виконав покладених на нього судом обов’язків,а тому відбуватиме покарання у колонії

06.12.17 08:03 0 687
Ухвалою Дубенського міськрайонного суду Рівненської області скасовано рішення про звільнення 38-річного жителя міста Дубно від відбування покарання з випробуванням та останнього направлено у місця позбавлення волі для відбування 3-річного терміну ув'язнення.

Чоловік був засуджений у квітні цього року за вчинення злочину проти власності, а саме - крадіжку, поєднану з проникненням у житло, вчинену повторно. Судом йому призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки, водночас на підставі ст.75 КК України від відбування такого покарання звільнено із встановленням іспитового строку 2 роки з покладенням певних обов'язків, які чоловік повинен був сумлінно виконувати.

Однак, прокурором у судовому засіданні були представлені доводи того, що засуджений покладених на нього обов'язків, які полягали у необхідності періодично з'являтися до органів пробації, пройти курс лікування від розладів внаслідок вживання алкоголю та працевлаштуватися, не виконав.

А отже, враховуючи небажання засудженого стати на шлях виправлення, судом з урахуванням позиції прокуратури ухвалено відповідне рішення, на підставі якого чоловік все ж відбуде покарання у місцях позбавлення волі.

Довідково: прокуратура роз'яснює, що під час звільнення з випробуванням, особа зобов'язана виконувати покладені на неї судом обов'язки. Інакше, відповідно до ч.2 ст.78 КК України, якщо засуджений не виконує покладені на нього обов'язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання.

За матеріалами Дубенської місцевої прокуратури

Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розслідування смерті ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ