Чернівці: Сніг повинні прибирати не тільки комунальники,а й домовласники,підприємства та установи

Чернівці: Сніг повинні прибирати не тільки комунальники,а й домовласники,підприємства та установи

06.12.17 11:38 0 658
Як повідомив начальник інспекції з благоустрою при виконавчому комітеті міської ради Сергій Обшанський, діючими Правилами благоустрою Чернівців в частині прибирання в зимовий період передбачено наступне.

– Зимове прибирання в першу чергу має забезпечувати нормальний рух пішоходів та транспорту і включати: підмітання та зсув снігу; усунення слизькості; прибирання снігу та сніжно-льодяних утворень до твердого покриття.

– Прибирання вулиць і тротуарів, площ в період снігопаду проводиться комунальними спеціалізованими підприємствами та іншими суб'єктами господарювання не залежно від форм власності на прилеглих територіях.

– Прибирання здійснюється негайно з початку снігопаду, для запобігання накату.

На територіях прибирання суб?єкти господарювання та підприємницької діяльності прибирають: тротуари від снігу і льоду та посипають їх піском; дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки (встановлення огорож на тротуарах і негайне прибирання скинутого снігу та льоду).

– Пісок заготовлюється комунальними підприємствами міста до настання холодів.

– Щодо прибирання територій в приватному секторі, повідомляємо, що Правилами благоустрою передбачено, що тротуари вулиць в мікрорайонах приватної забудови прибирають домовласники в межах свого будинковолодіння на прилеглій території.

Прибраний сніг з тротуару складується на краю тротуару та прилоткової частини у вигляді снігового валу. Снігові вали розміщуються на відстані не більше одного метра від бордюру.

– Забороняється формування снігових валів на перехрестях, зупинках очікування громадського транспорту, в місцях в'їзду у двори та внутрішньоквартальних територіях, а також на зелених насадженнях, решітках зливоприймальних колодязів, контейнерних майданчиках для збору твердо-побутових відходів.

За не виконання даних вимог згідно ст. 152 КУпАП передбачена адміністративна відповідальність – накладання адміністративних стягнень від 340 до 1360 грн на фізичних осіб та від 850 до 1700 грн на посадових осіб та фізичних осіб підприємців.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Демонтаж ...

КОМЕНТАРІ