Що потрібно знати про імплантацію зубів?

Що потрібно знати про імплантацію зубів?

06.12.17 15:05 0 916

У численних статтях по імплантацію, які Ви може знайти в Інтернеті, досить багато і докладно написано про показання і протипоказання. Не будемо повторюватися. Наша порада досить проста: якщо у Вас відсутній один або кілька зубів, і навіть якщо їх немає зовсім, зверніться в клініку, що має великий досвід дентальної імплантації (наприклад, в Києві - це стоматологічна клініка лікаря Лукашука: http://lukashuk.com.ua/services/implantat-zubov/). Тут Ви отримаєте кваліфіковану пораду про можливість вирішити проблему методом імплантації. Багато провідних клінік не беруть грошей за такі консультації. Таким чином Ви отримуєте відповідь не тільки на питання про можливості імплантації, але і про ціну цієї операції.

Переваги імплантації зубів:

  • не обточуються сусідні зуби; можна відновити дефект будь-якої протяжності;
  • міцність і надійність (термін служби імплантів більше, ніж при інших видах протезування, так найперші імплантати, встановлені понад 40 років тому, продовжують служити своїм власникам);
  • висока естетичність (імплант практично не відрізняється від здорового природного зуба).

Болі при імплантації

У сучасній стоматології всі маніпуляції проводяться зі знеболенням. Використовується або місцева анестезія, або наркоз (загальне знеболення), це залежить від обсягу майбутньої операції і Вашого бажання.

Підготовка до імплантації

Потрібне більш повноцінне обстеження та більш ретельна підготовка порожнини рота, ніж при звичайному протезуванні. У провідних клінках не тільки виконають сучасне рентгенологічне дослідження, але й покажуть комп'ютерну модель майбутнього результату.

Процедура імплантації

Імплантація може проходити одноетапно, коли застосовуються нерозбірні імплантати, при цьому протезування може початися в перші дні після операції. Але частіше проводиться двоетапна імплантація. На першому етапі в кістку імплантується коренева частина імплантату (операція триває 20-30 хвилин). Через 3-6 місяців приєднується голівка імплантату і проводиться протезування. У провідних клініках застосовуються методи і технології, які дозволяють значно скоротити ці терміни.

Приживлення імплантів

Застосування сучасних методик дозволяє домогтися 96-97 % позитивних результатів.

Спостереженні після імплантації

Для кожного пацієнта складається індивідуальна програма гігієнічних заходів порожнини рота. Велика увага звертається на правильне використання зубної щітки і зубних ниток. Дотримання правил індивідуальної гігієни порожнини рота - це невід'ємний фактор тривалого й успішного функціонування протеза на імплантатах.

Обов'язково складається графік повторних візитів пацієнта. Протягом першого року пацієнт повинен спостерігатися у лікаря кожні 3-4 місяці. Пізніше терміни відвідування пацієнта встановлюються в залежності від індивідуальних умов. Однак в будь-якому випадку максимальний інтервал між повторними візитами повинен бути не більше 6 місяців.

Ціни на імплантацію

Оцінюючи прейскуранти різних клінік, при інших рівних умовах, слід враховувати різні принципи їх побудови. У деяких клінках, під терміном «імплантація зубів» розуміють тільки операцію вживлення зубного імплантанта, а ціна імпланта вказується окремо. Найчастіше ціна імпланта входить у вартість імплантації зубів. Як правило, окремо оплачується коронка. Таким чином, ціна складається з трьох основних складових:

  • операція;
  • імплант;
  • коронка.

При порівнянні з іншими методами протезування рекомендуємо враховувати не тільки поточні витрати, а й термін служби імплантів. В цьому випадку переваги імплантації стають ще більш очевидними.

Ще раз про результати імплантації

Результат визначають:

  1. правильним показання до операції і вибір типу імплантату;
  2. кваліфіковане виконання операції;
  3. кваліфіковане протезування;
  4. виконання пацієнтом медичних рекомендацій (регулярне відвідування лікаря, дотримання правил гігієни порожнини рота і т. д.).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Как правильно выбрать ...

КОМЕНТАРІ