Степан Барна: Без відновлення військових частин не можна говорити про відновлення української армії

Степан Барна: Без відновлення військових частин не можна говорити про відновлення української армії

08.12.17 08:10 0 489
Без відновлення військових частин у Чорткові, Теребовлі, Тернополі не можна говорити про відновлення української армії. А тому максимально всі зусилля потрібно спрямувати на те, щоб наші захисники мали комфортні умови перебування у їхніх постійних місцях дислокації. На цьому акцентував голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час відкриття новозбудованого контрольно-пропускного пункту у Теребовлянській військовій частині.

«Мені особливо приємно говорити, бо маємо добру подію відкриття КПП. Утім, для мене це важливо тому, що дане КПП зробили за рахунок коштів тих, хто вболіває за Україну та українську армію. І на цьому прикладі ми будемо демонструвати, що завдяки ініціативі голови районної державної адміністрації, голови районної ради, комісаріату, військовослужбовців, аграріїв Теребовлянського району ми починаємо з маленького. І ця маленька справа – відновлення військової частини в Теребовлі – матиме неабияке значення. ми відновили КПП, завтра – казарму, післязавтра ми відновимо їдальню і так день за днем, а про це сміливо можна говорити, ми змінюємо нашу армію. У Теребовлянській військовій частині будуть служити понад 500 військовослужбовців, а відтак, наша маленька мрія буде реалізована», – зазначив Степан Барна.

При цьому, він підкреслив, що крім кроків, які здійснюються для відновлення військових частин, нещодавно Президент України Петро Порошенко задекларував, що наступного року буде поставлено питання щодо відновлення військових містечок.

«91 гуртожиток для військових мають почати будувати в першій половині 2018 року і ще 93 – в другій половині наступного року. Тобто вирішується ще одна складова соціального облаштування наших військовослужбовців. Бо це ті кроки, котрі дають нам можливість повернути віру в нашу державу, віру в перемогу над окупантом і в те, що ми відновимо територіальну цілісність нашої держави», – зауважив очільник області.

У свою чергу, як зазначив голова Теребовлянської РДА Юрій Ништа, незалежність та територіальна цілісність нашої держави – для нас є основним завданням.

«Відновлення колишньої слави Теребовлі як військового містечка для районної влади також стало пріоритетом у нашій роботі. Спільними зусиллями влади і місцевого бізнесу ми допомогли огородити військове містечко і тепер розпочинаємо з візитівки військової частини – з контрольно-пропускного пункту. Звичайно, на цьому зупинятися не будемо, а прикладатимемо максимум зусиль для того, щоби наше військо відновлювалося. Адже дбати про військовослужбовці – це наш святий обов'язок», – підсумував Юрій Ништа.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: громади ...

КОМЕНТАРІ