Cередня зарплата українців зросте до 10 тисяч гривень

Cередня зарплата українців зросте до 10 тисяч гривень

08.12.17 08:53 0 532
Десятиріччями праця українців була недооціненою. Цього року Уряд більш ніж удвічі підняв мінімальну заробітну плату, що дало зростання реальних зарплат в Україні. На 2018 рік Уряд передбачив подальше зростання мінімальної заробітної плати. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє: вже наступного року середня зарплата українців має зрости до 10 тис. грн.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі «Свобода слова на ICTV». На його думку, достойний рівень оплати праці в Україні дозволить повернути кваліфіковані кадри в Україну. «Саме тому ми передбачаємо не тільки зростання мінімальної зарплати в 2018 році, а й середньої зарплати. цей показник становить 7400 грн в середньому. Це зарплати, з яких платять податки. Завдання на наступний рік - не менше 10 тис. грн», - підкреслив Володимир Гройсман.

Підняття зарплат стане можливим завдяки зростанню економіки

Прогнозний показник зростання економіки в наступному році становить 3%. Це – на 400 млрд грн. більше вироблених товарів та послуг, а отже – нові робочі місця і зарплати. Разом з тим, ухвалення ефективних управлінських рішень дозволить ще збільшити цей показник.

Підняття мінімальної заробітної плати не спричинить проблем для українського бізнесу

З початку поточного року рівень мінімальної зарплати встановлено на рівні 3200 грн. Разом з тим, 10 місяців поспіль рівень середньої зарплати стабільно перевищує мінімальну вдвічі. При цьому зростання порівняно з показниками минулого року, за даними Державної служби статистики України, становить 35-37%. Тобто зростання зарплат дало пожвавлення української економіки.

Уряд проводить консультації з бізнесом щодо перспектив підвищення мінімальної зарплати

В бюджеті на наступний рік закладено мінімальну зарплату у 3753 грн. Ця цифра погоджена з бізнесом і не стане глобальною проблемою для малих підприємств. В той же час Уряд готовий розглянути можливість підвищення мінімальної зарплати за результатами економічного розвитку країни у першому кварталі наступного року (відповідне рішення прописане в проекті бюджету).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі на ...

КОМЕНТАРІ