Які медичні аналізи слід здавати регулярно?

Які медичні аналізи слід здавати регулярно?

08.12.17 22:18 0 903

Нерідко люди вважають себе абсолютно здоровими, і навіть не думають звертатися до лікарів. Правда, буває, що медичні аналізи свідчать про протилежне. Чекати появи перших симптомів нерозумно - до лікаря доводиться приходити, коли захворювання вимагає вже серйозного лікування. Тому потрібно не лінуватися і здати аналізи, причому робити це рекомендується регулярно. До речі, в Києві це можна зробити в лабораторії https://www.nikolab.com.ua/price/.

Аналізи крові

Найпоширенішим клінічним дослідженням є загальний аналіз крові. З його допомогою можна дізнатися багато про що: концентрацію гемоглобіну в крові, зокрема еритроцитів і т. д. Кров береться з пальця або вени. Здавати аналізи рекомендується в ранкові години, на голодний шлунок.

Перед процедурою (приблизно за добу) не можна приймати ліків, пити спиртні напої і каву, курити. Все перераховане може призвести до спотворення результатів дослідження. Подібні медичні аналізи призначаються фахівцями для визначення наявності запальних захворювань, а також таких патологій як:

  • анемія;
  • еритремія та багатьох інших.

Є хвороби, які загальний аналіз дає можливість діагностувати абсолютно точно (якщо присутні інші симптоми). Якщо ж такий вид дослідження залишає сумніви, то лікар може призначити спеціальні, зокрема, біохімічний аналіз крові.

Завдяки йому можна виявити вміст глюкози, білків, вітамінів і т. д. Таке дослідження допомагає встановити наявність проблеми функціонування деяких органів:

  1. нирок;
  2. печінки;ё367
  3. серця і т. д.

інші аналізи

Для того щоб максимально точно визначити стан здоров'я, здати аналіз крові недостатньо. Буде потрібно здати аналіз сечі. Він свідчить про правильну роботу сечовидільної системи, наявність патології у функціонуванні деяких органів (печінки, нирок). Здати аналізи сечі лікарі рекомендують в період вагітності, адже нирки при цьому відчувають підвищене навантаження. Сеча розповість фахівцям, чи добре вони працюють.

Але не варто чекати, коли хвороба проявить себе симптомами. Значно краще визначити її в ранній стадії, коли вона ще нічим себе не видає. Тому фахівці рекомендують звертатися в клініку за подібними дослідженнями регулярно, мінімум щорічно, а краще частіше.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Сходи з кварцового каменю
Наступна новина: Акустикоптичний ...

КОМЕНТАРІ