На Тернопільщині презентують проект «Книга Добра»

На Тернопільщині презентують проект «Книга Добра»

09.12.17 11:12 0 626
У п'ятницю, 8 грудня, о 12.00 в обласній державній адміністрації відбудеться інформаційна акція з нагоди завершення Міжнародного соціального проекту «Книга добра», який реалізовувався в області. На захід приїдуть діти – учасники міжнародного соціального проекту із Тернопільської області. Місце проведення заходу – 825 кабінет.

«Книга добра» – це міжнародний соціальний проект, основною метою якого є створення книги із цікавими реальними історіями та дитячими ілюстраціями про Добро. «Книга Добра» покликана стати джерелом інформації про людяність, щирість та добра у повсякденному житті, вселяти віру у мирне майбутнє, надихати на перемоги у добрих починаннях та показати всьому світу Україну з її великим, чистим серцем і добрими людьми. Міжнародний соціальний проект реалізовувався за підтримки Міністра Закордонних справ України Павла Клімкіна та з благословення славної пам'яті Кардинала, верховного архієпископа Києво-Галицького Любомира Гузара.

Більше 300 тис. дітей та дорослих взяли участь у створенні Книги Добра.

На перших етапах проекту діти з усіх регіонів України писали реальні історії про добро та малювали ілюстрації до них. Організаторами проекту спільно з редакційною радою на чолі із лауреатом Шевченківської премії Марією Матіос було обрано 50 найкращих робіт, які увійшли в «Книгу Добра». Серед учасників та переможців проекту є діти із Тернопільської області , які за цікаву і плідну роботу були нагороджені поїздкою в Угорщину влітку 2017 року.

На сьогоднішній день вже готовий перший екземпляр унікальної Книги Добра.

Книга із саморобного (черпаного) паперу, який виготовлений з привезених з України одягу осіб, які писатимуть історії про добро, та одягу дітей, авторів малюнків до книги, створюється у майстернях Центру української культури у м.Таллін (Естонія).

У майбутньому заплановано виготовлення 100 екземплярів ексклюзивних книг «Книга Добра» та 10 000 друкованих книг, 25 унікальних книг разом із друкованими копіями буде презентовано в обласних центрах України та передано бібліотекам і загальноосвітнім школам. За участю дітей з різних областей України, в межах реалізації даного проекту, запланована презентація та передача книги «Книга Добра» в майже 50 країн світу. Водночас книги будуть передані в Національну бібліотеку Ватикану (Італія), бібліотеку Конгресу США, Королівську бібліотеку Великої Британії та Олександріївську бібліотеку (Єгипет).

9 грудня 2017 року на базі Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал» (м.Київ) буде проведено презентацію «Книги Добра» за участю Президента України Петра Порошенка.

Ознайомитися з оповіданнями і обрати тему для малюнку можна на офіційному сайті проекту «Книга Добра».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На розі вулиць ...
Наступна новина: Ігор Гундич: програми ...

КОМЕНТАРІ