Чернівці: Водоканалу дали шанс списати майже 47 мільйонів штрафів,пені та погасити 67,7 мільйонів боргу за спожиту електроенергію.

Чернівці: Водоканалу дали шанс списати майже 47 мільйонів штрафів,пені та погасити 67,7 мільйонів боргу за спожиту електроенергію.

09.12.17 13:39 0 835
Комунальному підприємству «Чернівціводоканал» надано дозвіл укласти договір з ПрАТ ЕК «Чернівціобленерго» про реструктуризацію заборгованості за спожиту електричну енергію, яка виникла станом на 1 липня 2016 року, у сумі 67,6 мільйонів гривень шляхом розстрочення на 60 календарних місяців рівними частинами без відстрочення її погашення.

Це рішення дозволяє також списати комунальному підприємству майже 47 мільйонів гривень суми неустойки (штрафи, пені), інфляційних нарахувань, нарахованих на заборгованість, що підлягає реструктуризації.

Таким чином, КП «Чернівціводоканал» впродовж п'яти років щомісяця сплачуватиме 1,2 млн. грн. з ПрАТ ЕК «Чернівціобленерго» в рахунок погашення боргу, який утворився за спожиту електроенергію за останні 20 років, коли підприємство оплачувало лише 60-70% спожитої електроенергії.

Міська рада погодила договір та виступила гарантом виконання КП «Чернівціводоканал» зобов'язань перед ПрАТ ЕК «Чернівціобленерго» на суму заборгованості, що підлягає реструктуризації. Водночас депутати підтримали пропозицію депутата Богдана Ковалюка та відмовилися гарантувати оплату КП «Чернівціводоканал» поточного споживання електроенергії. Відповідно до закону, заборгованість підлягає реструктуризації лише за умови відсутності поточної заборгованості за електричну енергію на дату укладення договору про реструктуризацію заборгованості.

Повне або часткове нездійснення платежів за договором про реструктуризацію заборгованості у розмірі, що дорівнює (або перевищує) сумі тримісячних платежів за цим договором, та/або здійснення розрахунків за поточне споживання електричної енергії протягом останніх трьох місяців поспіль в обсязі менш як 95 відсотків є підставою для:

• розірвання договору про реструктуризацію заборгованості постачальником електричної енергії в односторонньому порядку;

• дострокового стягнення всієї реструктуризованої та непогашеної заборгованості згідно з договором про реструктуризацію заборгованості;

• нарахування на непогашену суму реструктуризованої заборгованості неустойки (штрафів, пені), процентів річних, інфляційних нарахувань.

У разі розірвання договору про реструктуризацію та виключення КП «Чернівціводоканал» з реєстру підприємств, які беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості, виконавче провадження про стягнення боргу з водоканалу поновлюється і повторному зупиненню вже не підлягає.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ