Звернення чернівецьких депутатів щодо права громадян на вогнепальну зброю буде направлено до центральної влади

Звернення чернівецьких депутатів щодо права громадян на вогнепальну зброю буде направлено до центральної влади

09.12.17 10:11 0 604
24 депутати Чернівецької міської ради VII скликання звернулися до Президента України Порошенка П.О., Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем'єр-міністра України Гройсмана В. Б. щодо законодавчого забезпечення права громадян України на зброю.

Зокрема, у ньому йдеться:

«Шановний Пане Президенте, Пане Голово Верховної Ради та Пане Прем'єр-міністр.

В Україні залишається не врегульованим питання обігу цивільної зброї на законодавчому рівні. На діє комуністична тоталітарна система, за якою міністерство внутрішніх справ присвоїло собі ліцензійні, дозвільні та контролюючі функції. Це не відповідає вимогам сучасності та законодавству, що неодноразово доводилось в судах.

На разі держава не дає можливості громадянам можливості реалізувати своє конституційне право на захист життя, право на свободу та особисту недоторканність, а також недоторканність житла від злочинних посягань за допомогою вогнепальної зброї. Приклад успішних країн, США, Франція, Швейцарія, Ізраїль, Естонія та інших, які вже мають подібні закони, доводить – вогнепальна зброя є найефективнішим засобом реалізації громадянами конституційного права на самозахист.

Зважаючи на вище викладене просимо Вас посприяти невідкладному розгляду та прийняттю Верховною Радою України законопроекту 1135-1 «Про цивільну зброю та боєприпаси».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ