Чернівці: Для людей з вадами зору облаштують спеціальні маршрути

Чернівці: Для людей з вадами зору облаштують спеціальні маршрути

09.12.17 09:31 0 554
Петицію щодо облаштування тактильною плиткою маршрутів в місці компактного проживання чернівчан з вадами зору була розглянута на сесії Чернівецької міської ради.

Петицією передбачається облаштування тактильною плиткою маршрутів – від будинку №188 на вулиці Головній (гуртожиток УВО УТОС) до зупинки громадського транспорту «Типографія» на вулиці Головній та від зупинки громадського транспорту «Підприємство «Трембіта» на вулиці Комарова Володимира до поліклініки на вулиці Комарова Володимира, 2. Дана петиція набрала 265 голосів.

Під час спільного розгляду петиції за участю автора та працівників департаменту житлово-комунального господарства міської ради, автору було повідомлено, що виконання робіт з облаштування тактильною плиткою даних маршрутів планується включити в Програму будівництва, реконструкції та капітального ремонту об'єктів житлово-комунального господарства в місті Чернівці на 2017-2020 роки «Комфортне місто» на 2018 рік.

За пропозицією комісії з питань економіки, підприємництва, інвестицій та туризму до визначення маршрутів, які будуть об лаштовані тактильною плиткою запропоновано залучити представників організації УТОС та депутата даного округу.

Довідково. Тактильна плитка дозволяє людям з вадами зору зорієнтуватися на місцевості, зрозуміти, де знаходиться початок проїжджої частини і безпечно зайти до транспорту. Восени на вулиці Героїв Майдану навпроти міської лікарні №1 вже відкрили оновлену зупинку громадського транспорту з використанням тактильної плитки.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цього року в Чернігові ...
Наступна новина: Тернопільські спортсмени ...

КОМЕНТАРІ