Чернівці: Інвестиційний проект модернізації освітлення міста не схвалено депутатами

Чернівці: Інвестиційний проект модернізації освітлення міста не схвалено депутатами

09.12.17 14:02 0 913
Проект плану сталого енергетичного розвитку «ПДСЕР для МЕСР: практичне впровадження ПДСЕР у напрямку сталого, розумного та енергоефективного міського освітлення в м. Чернівці» за регіональною програмою у Східному сусідстві в підтримці Флагманської ініціативи Східного партнерства щодо Сталого муніципального розвитку підтримується Європейською Комісією через Угоду мерів.

Проект має на меті покращення комфортних умов проживання жителів міста через реалізацію заходів ПДСЕР задля вдосконалення місцевої енергетичної політики та впливу на процес прийняття рішень щодо місцевого сталого енергетичного розвитку.

Завдяки йому можна б було скоротити викиди парникових газів, збільшити річну економію електроенергії, зменшити витрати громади муніципалітету на утримання енергетично затратного обладнання, підвищити рівень безпеки та комфортності громади у нічний час.

Заходи з енергозбереження та альтернативного використання енергії передбачали низку заходів, пов'язаних з проектуванням енергоефективних робіт із встановлення освітлювальних приладів, фактичного впровадження робіт із заміни існуючих освітлювальних засобів та встановленням альтернативних освітлювальних установок, а також навчання спеціалізованого технічного персоналу щодо утримання та ремонту нововстановлених приладів.

Проектом передбачається заміна 146 км проводів ліній зовнішнього освітлення та 4155 натрієвих ламп на світлодіодні. Три дитячі майданчики у різних районах міста будуть обладнані установками ВЕД-сонця, планувалося закупити 2 автопідйомники для проведення будівельно-монтажних та експлуатаційних робіт. Загальна вартість проекту майже 1,6 млн. євро, з яких понад 1,2 млн. євро або майже 79% – це грантові кошти, 330 тисяч євро – співфінансування міської ради.

У 2016 році розпочато роботу з додаткової підсвітки пішохідних переходів у Чернівцях. На виконано роботи із встановлення опор і світодіодних ліхтарів для додаткової підствітки 5 пішохідних переходів, а також на 17 пішохідних переходах встановлено спеціальні підвісні ліхтарі, які підсвічують проїжджу частину та інформують водіїв про наближення до пішохідного переходу. Ще необхідно освітити 274 переходи, в тому числі 198 переходів, які розміщені на магістральних вулицях з інтенсивним рухом транспорту, біля закладів освіти. Для додаткового освітлення переходів необхідно придбати обладнання на суму 4,5 млн. грн, а також передбачити кошти на встановлення додаткових опор, виконання робіт.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ