Ігор Гундич: програми компенсацій за сонячні електростанції та доїльні апарати найпопулярніші серед жителів області

Ігор Гундич: програми компенсацій за сонячні електростанції та доїльні апарати найпопулярніші серед жителів області

09.12.17 11:14 0 581
Регіональні програми, завдяки яким жителі області можуть отримати компенсації за встановлення сонячних електростанцій та закуплені доїльні апарати, – найбільш популярні на Житомирщині. І якщо ці програми потрібні людям, то будемо продовжувати втілювати їх в життя.

На цьому наголосив голова ОДА Ігор Гундич 6 грудня у програмі «Віч-на-віч» на телеканалі «Житомир».

За словами керівника області, програми енергоефективності користуються найбільшим попитом на Житомирщині. Так, більше 5 тисяч жителів взяли «теплі» кредити з державної програми на заміну вікон, утеплення будинків тощо.

— «У 2017 році ми паралельно до державної програми «теплих» кредитів включили розділ – альтернативні джерела енергетики та встановлення сонячних станцій. На початку дії програми ми планували залучити 30-35 осіб, які отримають відшкодування з обласного бюджету до 50 тис. грн за встановлення сонячних станцій. На у програмі взяли участь більше 50 приватних домогосподарств. І судячи з активності жителів області, я роблю висновок, що ця програма цікавить людей, дає певну економію й можливість заробляти кошти за «зеленим» тарифом», – зазначив Ігор Гундич.

Керівник області розповів про ще одну програму агропромислового розвитку Житомирщини, яка у цьому році користується неабияким попитом серед жителів – компенсації вартості закуплених установок індивідуального доїння.

— «Програма компенсації вартості установок доїння – це ще один приклад ефективної дії програм, які затверджуються на Житомирщині. Ми відшкодовуємо вартість установки тим родинам, які мають у господарстві 3 і більше корів. І вже 247 домогосподарств скористались програмою та отримали більше 1 млн 600 тис. грн за доїльні апарати. На 2018 рік ми знову будемо передбачати кошти на цей напрям програми агропромислового розвитку. Адже бачу, що ця програма потрібна людям, тому будемо продовжувати втілювати її в життя», – розповів голова ОДА.

Щодо дії програми для розвитку бізнесу Ігор Гундич анонсував, що у 2018 році тіло кредиту буде збільшено до 1,5 млн грн, розширяться напрямки підприємницької діяльності і при цьому з обласного бюджету можна буде отримати компенсацію у розмірі облікової ставки НБУ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Затверджено програму ...

КОМЕНТАРІ