Право інтелектуальної власності: Що потрібно знати?

Право інтелектуальної власності: Що потрібно знати?

10.12.17 18:54 0 1638

У широкому розумінні такий термін, як інтелектуальна власність, означає виключне тимчасове право + немайнові особисті права авторів безпосередньо на засоби індивідуалізації або результат інтелектуальної діяльності. Законодавство, що визначає права людини на її інтелектуальну власність, визначає монополію автора на деякі форми використання результатів власної творчої, інтелектуальної діяльності, що інші особи, подібним чином, можуть використовуватися виключно з дозволу 1-их.

На сьогоднішній день при веденні бізнесу одним з важливих аспектів є закріплення (визнання, реєстрація), захист, використання та розпорядження правами інтелектуальної власності.

По об'єктному складу інтелектуальна власність ділиться на 2 групи:

  • Об'єкти промислової власності (торговий знак, найменування, промислові зразки, корисні моделі, винаходи і т. д.);
  • Об'єкти авторського, а також суміжних прав (літературні та музичні твори, інші твори в області мистецтва та науки).

Вайз Груп: Надійник захисник вашої інтелектуальної власності

Основним напрямком діяльності київської консальтингової компанії "Wise Group" в сфері інтелектуальної власності є супровід реєстраційних і патентних процедур. Реєстрація прав інтелектуальної власності є найважливішим аспектом у даній сфері. Оскільки тільки після державної реєстрації та отримання патенту власник закріплює за собою право інтелектуальної власності та як наслідок може його використовувати і захищати.

Також Вайз Груп в сфері інтелектуального права має широку практику пов'язану зі:

  1. складанням і укладанням договорів в сфері інтелектуального права (авторських, ліцензійних договорів, договорів про передачу права, договорів франчайзенга і т. д.);
  2. представництвом інтересів в суді при захисті права інтелектуальної власності;
  3. захистом прав та інтересів в разі порушення прав інтелектуальної власності, неправомірного використання торгових марок і найменувань, недобросовісної конкуренції та реклами шляхом звернення до контролюючих органів;
  4. юридичний аналіз об'єктів інтелектуальної власності з метою виявлення ризиків, зокрема при продажу або придбань таких об'єктів.

Захист і використання прав інтелектуальної власності є важливим напрямком при веденні середнього і великого бізнесу. Тому ні в якому разі не варто ним нехтувати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: История бренда "Frederique ...

КОМЕНТАРІ