У рамках проведення Всеукраїнського тижня права працівники Здолбунівської місцевої прокуратури зустрілися з учнями

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права працівники Здолбунівської місцевої прокуратури зустрілися з учнями

11.12.17 08:55 0 687
У рамках проведення Всеукраїнського тижня права та з метою підвищення рівня правової культури і правосвідомості серед дітей проведено зустріч працівників Здолбунівської місцевої прокуратури з учнями 9-10 класів Здолбунівської ЗОШ №5.

Зустріч відбулася у приміщенні місцевої прокуратури.

Перший заступник керівника місцевої прокуратури Любов Ковальчук та ювенальний прокурор апарату місцевої прокуратури Олеся Маркова провели у актовому залі урок-бесіду із школярами з питань правознавства. Вони розповіли про роль і діяльність прокуратури у житті держави та громадянина, про зміни у законодавстві, що регулюють діяльність та структуру органу.

Разом з тим, бесіда несла профілактичний характер. Учням роз'яснено важливість неухильного дотримання вимог кримінального законодавства України, Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Активне обговорення викликало питання особливостей кримінальної відповідальності неповнолітніх за вчинення кримінальних правопорушень, тенденції вчинення злочинів неповнолітніми на території Здолбунівського району.

У ході бесіди прокурори детально зупинились на особливостях та підставах кримінальної відповідальності неповнолітніх, захисту їх прав, попередивши учнів про наслідки кримінальних правопорушень та розповіли, як уникнути втягнення у злочинну діяльність, що нерідко відбувається під негативним впливом дорослих співучасників злочинів.

Школярі були зацікавлені бесідою з працівниками прокуратури, в ході якої ставили безліч питань, на які отримали вичерпні відповіді.

Співпраця прокуратури із закладами освіти з метою профілактики злочинності серед дітей триває.

За матеріалами Здолбунівської місцевої прокуратури

Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 12 учасників з ...
Наступна новина: У Житомирі відзначили ...

КОМЕНТАРІ