Самі часті поломки матриці ноутбука

Самі часті поломки матриці ноутбука

11.12.17 12:16 0 1365

Сьогодні ноутбук є майже у кожного, оскільки він набагато зручніший за стаціонарний ПК. В першу чергу, всі ноутбуки відрізняються матрицями, саме про них ми і поговоримо далі. а точніше, про їх поломки.

Матриці для ноутбуків виробляють такі великі корпорації, якSharp, LG, Chi-Mei, AUO, Hannstar, Toshiba, Samsung, Chunghwa, Phillips, які є всесвітньо відомими постачальники електронних деталей.

Найскладнішим і самим дорогим елементом у ноутбуці є матриця, і в разі механічних пошкоджень можлива тільки її заміна, так як ремонту вона не підлягає. LCD (Liquid Crystal Display) являє собою рідкокристалічний монітор, який зроблений з речовини, що знаходиться в рідкому стані і володіє оптичними властивостями. Саме рідкі кристали і складають основу матриці.

Чому ламається матриця?

У плані відмовостійкості матриця - це дуже надійна деталь ноутбука, вивести її з ладу можна тільки шляхом механічного пошкодження, тому поводитися з ноутбуком слід дуже дбайливо. Далі, ми більш детально поговоримо про причини поломки матриці ноутбука і розповість нам про це співробітник сервісного центру "VS Center", на сайті якого можна переглянути скільки коштує заміна даної деталі.

Найчастіші причини пошкодження матриці, після яких потрібна заміна дисплея ноутбука це:

  1. забування різних предметів на клавіатурі;
  2. падіння ноутбука;
  3. або потрапляння на матрицю значної кількості вологи.

У подібних випадках краще довіритися кваліфікованим фахівцям, які проведуть заміну матриці на таку, що за всіма параметрами відповідає конфігурації вашого ноутбука. Помилка, яку допускають багато користувачів, полягає в тому, що при механічному пошкодженні дисплея вони відразу ж ідуть купувати новий ноутбук.

Таким чином можна з великою впевненістю припустити, що матриці ноутбуків ламаються, виключно, отримуючи механічне пошкодження.

До найбільш частих причин пошкодження екрану відносяться:

  • падіння;
  • використання ноутбука в якості сидіння;
  • забудькуватість.

Крім того не варто забувати і про людський фактор і не уважність. Так, забута на клавіатурі флешка або авторучка і закрита кришка ноутбука зроблять велику тріщину на дисплеї вашого пристрою.

Причини поломки можуть бути різні, але пам'ятайте, що будь-яку матрицю можна замінити. Причому, заміна матриць жодним чином не позначиться на якості роботи вашого ноутбука.

Найпоширеніші неполадки:

  1. Вийшла з ладу лампа підсвічування. Симптоми: інформація на екрані погано помітна або взагалі зникла. Ремонт: заміна лампи, плати або всієї матриці;
  2. Несправний контролер матриці. Симптоми: зображення блимає, передається не з однаковою частотою. Ремонт: заміна плати контролера. Іноді заміна з'єднувального шлейфу матриці.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Всё о бронхите

КОМЕНТАРІ