На Тернопіллі з нового року зарплати вчителiв зростуть на 25%

На Тернопіллі з нового року зарплати вчителiв зростуть на 25%

12.12.17 09:27 0 572
У наступному році освіта залишиться одним із пріоритетів соціальних видатків. Тому у 2018 р видатки зведеного бюджету на освіту збільшаться майже на 20% і складуть 219,1 млрд. грн.

Необхідно підвищувати якість освіти, починаючи з середньої. Найперший і найважливіший крок у цьому напрямку – гідна оплата праці тих, хто навчає дітей. Тому депутати підтримали пропозицію уряду підвищити вчительські зарплати на 25%. Підвищені зарплати отримають понад 406 тис українських вчителів.

В бюджеті-2018 також закладені видатки на проведення освітньої реформи. Зокрема, 1 млрд гривень виділено на модернізацію початкової школи, 386,6 млн. гривень – на підвищення кваліфікації вчителів початкових класів, 373,3 млн. гривень - на підручники для учнів перших класів. Також гроші будуть виділені на створення національної електронної платформи для розміщення навчальних ресурсів. Розмір видатків за цією статтею - 54,6 млн гривень.

Видатки на науку зростуть на 28%

Уряд ставить на меті відхід від сировинної моделі економіки і розвиток виробництва з високою доданою вартістю. Виконати це завдання неможливо без серйозної наукової підтримки. В наступному році на науку буде виділено 8,2 млрд грн., що на 28% більше, ніж цього року. Загалом на фундаментальні і прикладні дослідження заплановано витратити 7,7 млрд грн. Істотне збільшення фінансування важливих для держави наукових досліджень дозволять зміцнити наш науковий потенціал, пришвидшити перехід до сучасної моделі економіки, підвищити конкурентоспроможність українських товарів на зовнішніх риках.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: 53% будинків ...
Наступна новина: На дамбі Тернопільського ...

КОМЕНТАРІ