Чернівці: Вимоги до паспорта громадянина України при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон

Чернівці: Вимоги до паспорта громадянина України при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон

12.12.17 08:40 0 625
Управління Державної міграційної служби у Чернівецькій області звертає увагу буковинців на вимоги щодо паспорта громадянина України, який особа надає під час оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Працівник міграційної служби ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ оглянути наданий йому паспортний документ та перевірити на відповідність загальним вимогам – зовнішньому вигляду, розмірам, структурі матеріалу тощо.

Слід пам'ятати, що згідно службової інструкції працівник міграційної служби МАЄ ПРАВО ТА ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ ВІДМОВИТИ у прийнятті заяви на оформлення закордонного паспорта У ВИПАДКУ, коли паспорт громадянина України містить підчистки, потертості, плями в місцях розташування фото та тексту тощо. Не допускається самостійне прошиття сторінок, незбіг тексту та зрушення між частинами відбитку печатки на фотокартці та бланку паспорта, механічна підчистка або виправлення тексту, невідповідність нумерації сторінок тощо.

Працівник міграційної служби, який здійснює прийом з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, може оглянути паспорт за допомогою ультрафіолетової лампи та перевірити наявність водяних знаків, написів та символів тощо.

Якщо особі відмовлено у прийомі з оформлення паспорта громадянина України через вищезазначені причини, їй буде запропоновано звернутися до територіального підрозділу ДМС за місцем проживання для оформлення нового паспорта громадянина України. Після отримання нового паспортного документа особу буде прийнято у порядку живої черги у зручний для неї час.

У випадку виявлення факту підробки паспорта громадянина України міграційна служба передає матеріали справи щодо особи, яка надала зазначений документ, до правоохоронних органів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ