Більше 1 млн грн компенсації отримали власники сонячних станцій на Житомирщині

Більше 1 млн грн компенсації отримали власники сонячних станцій на Житомирщині

12.12.17 08:03 0 542
В області 22 власники встановлених сонячних станцій отримали компенсації на загальну суму 1 млн 28 тис. 841 грн з обласного бюджету. Ще 11 жителів Житомирщини подали заявки на відшкодування частини вартості сонячних електростанцій.

Програма відшкодування коштів за встановлення сонячних електростанцій почала діяти у 2017 році за ініціативи голови ОДА Ігоря Гундича.

— За інформацією департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ облдержадміністрації, на Житомирщині функціонує 53 сонячні станції. З обласного бюджету 22 жителям вже відшкодували 1 млн 28 тис. 841 грн, ще 11 заяв з пакетами документів знаходяться на розгляді комісії.

У цьому році програма стала однією із найпопулярніших серед жителів Житомирщини. Адже крім того, що власники станцій використовують сонячну енергію для власних потреб, вони можуть продавати електроенергію державі за «зеленим тарифом» – 0,18 євроцентів за кВт.

Програма передбачає відшкодування у розмірі до 50 тис. гривень з обласного бюджету – 15% від вартості систем сонячного теплопостачання та 20% від вартості сонячних батарей та дахових панелей, а також обладнання і матеріалів для використання альтернативних джерел енергії.

Інструкцію, як отримати відшкодування, можна переглянути ТУТ.

За довідками можна звертатися за телефоном: (0412) 47-47-12.

Детальніше про «зелений» тариф і як його підключити, читайте ТУТ.

Одну з родин, яка вже отримала компенсацію з обласного бюджету, нещодавно відвідав голова ОДА Ігор Гундич та перевірив, як працює його ініціатива з підтримки сонячних електростанцій.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ