У перспективі з Чернівців можна буде полетіти і до Європи,і до Африки

У перспективі з Чернівців можна буде полетіти і до Європи,і до Африки

14.12.17 11:08 0 590
Комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт «Чернівці» продовжує роботу з туроператорами та авіаперевізниками щодо нових напрямків повітряних сполучень. Зокрема, у Ратуші було оголошено про майбутню співпрацю з авіакомпанією YanAir.

«Ми дуже задоволені нинішнім станом інфраструктури чернівецького аеропорту, – каже комерційний директор компанії YanAir Тарас Стригуненко. – Тому у найближчій перспективі плануємо розпочати як регулярні, так і чартерні рейси з Чернівців – до Єгипту, Німеччини, Ізраїлю, можливо до Італії, Фінляндії, до грузинського міста Батумі. Щодо туристичних програм, то у нас вже є домовленості з оператором Join UP!»

«Було важливо з'ясувати, наскільки ефективно цей аеропорт може працювати у складних метеоумовах, – зазначив льотний директор компанії YanAir Олександр Прудкий. – Тут усе відповідає європейським критеріям: саме летовище, і система освітлення, і завантаження-вивантаження багажу, прийом пасажирів, стан техніки тощо. Тому ми прийняли рішення відновити співпрацю з Чернівцями».

«Зараз ми можемо приймати невеликі літаки, – розповідає директор КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» Борис Морський. – Для збільшення рейсів слід наростити, розширити і подовжити злітну смугу. Також слід облаштувати перон і його дренажну систему. Тоді від нас зможуть літати повітряні судна, які вміщують від 160 пасажирів. Адже у цьому разі це буде найбільш економічно вигідно. Порівняно з іншими регіонами наш аеропорт достатньо конкурентоспроможний. Він зберіг статус міжнародного. Останнім часом придбано багато сучасного дороговартісного обладнання, що дозволяє нам з оптимізмом дивитися у майбутнє».

Борис Морський вважає, що належне функціонування чернівецького аеропорту потребує сприяння не лише міської влади, але й обласної.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: ...
Наступна новина: Житомирщина займає 2 місце ...

КОМЕНТАРІ