На Житомирщині планують затвердити обласну програму пільгового кредитування житла для учасників АТО,педагогічних і медичних працівників

На Житомирщині планують затвердити обласну програму пільгового кредитування житла для учасників АТО,педагогічних і медичних працівників

14.12.17 10:04 0 598
Депутати обласної ради на комісіях розглядають проект програми забезпечення житлом (пільгового довгострокового кредитування) педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021 роки.

Із деталями програми ознайомив 12 грудня, представників депутатської постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Роман Щебетов.

«Програма передбачає надання пільгового кредиту педагогічним, медичним працівникам та учасникам АТО і членам їх сімей. Черга формуватиметься відповідно до реєстру осіб, які потребують поліпшення житлових умов. Рішення про надання кредиту прийматиме Регіональне управління Держмолодьжитла протягом місяця з дня подання документів. Розмір кредиту визначатиметься виходячи з норми 21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім'ї та додатково 10,5 кв. метрів на сім'ю», – сказав Роман Щебетов.

Пільговий кредит надаватиметься до 20 років під 3% річних.

Поки програма прийматиметься без фінансового ресурсу. Його планують передбачити на засіданні сесії у 2018 році після детального опрацювання фінансових потреб, затвердження комісій та порядку надання кредитів.

Також депутати запропонували доповнити програму, щоб пільговий кредит мали змогу взяти і добровольці.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ