Стелаж: Що це таке?

Стелаж: Що це таке?

14.12.17 19:00 0 1537

Стелажі - це відмінний варіант зберігання будь-яких речей. Вони представляють собою полки, які можуть бути перенесені в будь-яке місце вільного простору. Залежно від матеріалів, з яких виконуються стелажі, обумовлюється їх вантажопідйомність.

Виготовлення стелажів під замовлення дозволить належним чином розташувати їх на конкретній площі. При цьому вартість виявиться цілком порівнянна з ціною на новий стелаж. До речі, в Україні спроектувати і змонтувати стелажі вам допоможе компанія Евро стеллаж Київ.

Різні категорії стелажів

Безумовно, стелажі бувають найрізноманітнішими. Наприклад, стелажі можуть бути організовані в гаражі для зберігання консервації або інших речей з дому. При цьому не варто забувати про те, що стелажі також використовуються в бібліотеках.

Нижче представлені основні вимоги, які виставляються до стелажів:

  • стійкість;
  • надійність;
  • вантажопідйомність;
  • можливість розбирання і т. д.

Під стійкістю розуміється певного роду конструкція. Вона не дозволить стелажу перевернутися навіть в разі істотного прикладання сили збоку.

Надійність стелажів забезпечується за рахунок несучих конструкцій. Вони виконуються з металу високої якості. У більшості випадків використовується сталь або її сплави. Тим часом, чим важче стелаж, тим він стійкіший.

Отже, після завантаження стелаж стає практично незрушуваним.

Сфера застосування

Сьогодні зазначені вище меблі можуть бути використані практично скрізь: і в побуті, і в магазині, і на виробничому майданчику. Наприклад, активно використовуються стелажі для метизів.

Подібні меблі вже мають в своєму розпорядженні ящики, в яких дуже зручно зберігати дрібні деталі, запчастини і т. д.

Існують також стелажі-трансформери, які можуть адаптуватися практично під будь-який простір. Подібні меблі є трохи дорожчими, але в їх практичності явно немає сумнівів.

Якщо цех або сховище знаходиться в сейсмонебезпечній зоні або, наприклад, склад знаходиться поруч з ж / д шляхами, рекомендується прикріпити стелаж до стелі та стін за допомогою скоб.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Виды детских шапок – ...
Наступна новина: Меблеві замки,їх види і ...

КОМЕНТАРІ