Меблеві замки,їх види і класифікація

Меблеві замки,їх види і класифікація

14.12.17 21:02 0 1386

Без замків і ключів практично неможливо уявити сучасні приміщення (причому як громадські, так і приватні). Ці деталі забезпечують надійність і безпеку. Спеціальна фурнітура допоможе зберегти цінні речі недоторканими, навіть на час довгої відсутності.

Класифікація та різновиди

Вибираючи відповідний різновид меблевого замку, треба визначитися з тим, на який саме матеріал він кріпиться, оскільки запірних механізмів зараз випускається величезна кількість.

Усі меблеві замки діляться на 3 головні групи:

  • наполовину врізані;
  • повністю вбудовані;
  • ті, які вмонтовуються безпосередньо в самі меблі.

Те ж правило відноситься і до дверних замків. Від матеріалу меблів, на яких буде проводитися монтаж, безпосередньо і залежить конструкція самого запірного механізму. І навісний замок - не є винятком з правил. До речі, якщо вам потрібні якісні меблеві замки, то в Hafeleshop ви можете придбати їх за самою доступною ціною.

Як зробити правильний вибір?

Багато одиниць меблів з самого початку укомплектовуються в магазинах запірними механізмами. Правда у покупця в подальшому може виникнути необхідність в самостійній заміні. Тут найважливішими параметрами стають: форма, розмір і кріплення.

Особливо надійним вважається трубчастий різновид запірних механізмів. Їх дуже важко розкрити. Ключі випускаються тільки специфічної форми, власники ніколи не переплутають їх з іншими. На кодових замках варто зупинити вибір тим, хто постійно втрачає свої речі.

Головне перед покупкою - переконатися в тому, що цей продукт працює достатньо плавно.

Установка на дерев'яні двері

Щоб самостійно встановити замок на дерев'яні двері, достатньо мати набір столярних інструментів і елементарні навички. Але краще завжди запрошувати фахівця. Установка меблевого замку - це робота, яка ділиться на кілька етапів. Першим з яких є розмітка місця монтажу та висвердлювання. Це найвідповідальніший момент. Кріплення відповідної планки разом з самим механізмом здійснюється на самих останніх етапах. Проводячи розмітку, треба врахувати відразу кілька характеристик:

  1. Довжина циліндра у личини замку;
  2. Діаметр;
  3. Ширина квадратного корпусу.

На лицьовій стороні центру свердління роблять невелике заглиблення, використовуючи шило. Якість відцентровки свердла завдяки цьому поліпшується. До зворотного боці дверей краще прикріпити невелику підкладку з дерева, тоді на матеріалі точно не буде відколів. Для свердління краще використовувати тільки малі обороти. Місця вкручування шурупів визначаються шилом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Стелаж: Що це таке?
Наступна новина: Збирайте валізи: Отримати ...

КОМЕНТАРІ