Збирайте валізи: Отримати польську візу стало легше

Збирайте валізи: Отримати польську візу стало легше

14.12.17 23:24 0 2050

Зараз отримати шенгенську візу стало набагато простіше. Візовий центр Польщі ввів нову систему реєстрації для подачі документів. Тепер заявнику не потрібно реєструватися на інтернет-сайті та відслідковувати свою чергу.

Спочатку потрібно оплатити послуги візового центру в банку - це і буде перший крок реєстрації. В кінці дня банківські працівники передають відомості до візового центру, після чого оператор колл-центру передзвонює заявнику (протягом двох днів) і пропонує зручні дні для подачі документів.

"Відсоток відмов у візах невеликий - близько 2,5%, здебільшого через підроблені документи. Це набагато менше, ніж в інших консульствах", - говорить Генеральний консул Польщі в Харкові Януш Яблонський.

Далі, ми розглянемо що і за чим потрібно зробити і розповість нам про це співробітник "ПАСПОРТНО-ВІЗОВОГО СЕРВІСУ": http://visa1.com.ua/ua, яка може допомогти вам оформити шенгенську візу до Польщі для будь-яких цілей, якщо у вас немає часу займатися цим самостійно.

Крок №1: Оплата сервісного збору

Відмінність поляків від усіх інших шенгенських дипломатів полягає в тому, що частину оплати (20 євро на людину) потрібно зробити завчасно. І тільки у відділеннях KredoBank або IdeaBank. З собою треба взяти обидва паспорти ("внутрішній" і "закордонний"). У банку вам видадуть чек з персональним кодом.

Крок № 2: Реєстрація дати подачі документів

Цей хвилинний "бюрократичний" крок у випадку з Польщею завжди становив одну з головних проблем. Поляки видають близько двох третин від усіх отриманих українських віз. Причому жителів нашої країни вони розподілили за географічним принципом. Наприклад, харків'яни для подачі документів можуть використовувати тільки 2 візових центри - у Харкові та Дніпрі. Тут же подають документи і жителі ще п'яти областей, а також окупованих територій. У зв'язку з цим регулярно виникають черги на подачу. Часом "свій день" доводиться чекати до півтора місяців. Щоб скоротити цей термін, ряд фірм пропонує послугу "запису на подачу".

Крок № 3: Збір документів, що підтверджують особу та платоспроможність

При подачі заяви на отримання шенгенської візи обов'язково треба взяти такі документи, як:

  • паспорт громадянина України, і копії всіх сторінок з відмітками;
  • паспорт для виїзду за кордон, і копії всіх сторінок з відмітками;
  • анкета заявника;
  • довідка про працевлаштування (із зазначенням посади та заробітної плати за останні півроку, а також повноцінної інформації про роботодавця) або декларація про доходи підприємця;
  • довідка з банку про стан рахунку та рух коштів (із зазначенням залишку на даний момент і руху коштів за попередні три місяці). Залишок повинен становити не менше 67 євро з розрахунку на день перебування однієї людини;
  • підтвердження бронювання та оплати місць проживання по маршруту (докладніше в пункті 4);
  • підтвердження способу перетину кордону (докладніше в пункті 4);
  • фотографії формату 3,5х4,5 см (простежити, щоб на фото був прямий погляд і були видні мочки вух);
  • свідоцтво про народження (для дітей);
  • свідоцтво про укладення шлюбу або про розлучення.

Стане в нагоді витяг з реєстру про наявність у власності нерухомості або землі (також підійде договір купівлі-продажу). Цей документ не є обов'язковим, але наявність в пакеті даної копії підвищує шанси на отримання позитивної відповіді.

При поїздках з дітьми додатково потрібно написати заяву про спонсорування їх поїздки. А якщо дитина буде подорожувати без одного з батьків, то ще й нотаріально завірений дозвіл на вивезення.

Значний плюс процедури в польському консульстві - всі довідки можна приносити на українській або російській мові. Робити переклади не потрібно.

Крок № 4: Збір документів, що підтверджують мету візиту

Тут є ще одна складність: поляки вимагають, щоб готель, хостел або гостьовий будинок підтвердили наявність хоча б 50 %-ої передоплати. Причому підтвердження бронювання, роздруковане з одного з популярних туристичних сайтів (на кшталт www.booking.com), їх не влаштує. Бронь на бланку самого місця проживання повинна бути надіслана звичайною поштою, передана по факсу або отримана по електронній пошті (в цьому випадку додатково вимагають скріншот екрану з листом від готелю). Якщо у туристів вже є усталені плани, то можна впевнено оплачувати майбутнє місце проживання. Правда, навіть в цьому випадку співробітники готелів досить часто не бажають робити додаткові зусилля, і домогтися від них висилки документів на фірмовому бланку досить складно.

У цьому випадку (а також в ситуації, коли чітких планів ще немає) допоможуть туристичні фірми. У них зазвичай налагоджена співпраця з рядом польських готелів, тому процес отримання підтвердження для посольства відбувається швидко і надійно. Зверніть увагу, що в підтвердженні майбутнього проживання повинні бути вказані імена і прізвища всіх заявників (навіть якщо вони є членами однієї сім'ї).

Крім того, треба додати в пакет документів інформацію про метод перетину кордону. Це можуть бути броні авіаперельотів, викуплені автобусні або залізничні квитки, копія техпаспорта і страховки (при бажанні поїздки на особистому автомобілі). Підтверджувати потрібно тільки спосіб перетину кордону. Докладати квитки для подорожі в межах країн Шенгенської угоди - необов'язково.

З усім цим також можуть допомогти туристичні фірми.

Крок № 5: Відвідування візового центру

У призначений день і час потрібно прийти в візовий центр особисто. Пов'язано це з необхідністю так званої біометрії (здачі відбитків пальців). Діти до 12 років можуть не приходити, так як їм відбитки пальців здавати не потрібно. З собою треба взяти анкети, заповнені для кожного заявника. У візовому центрі потрібно буде спочатку передати документи співробітнику на перевірку, відповісти на пару питань (на зразок мети поїздки і коротких планів), сплатити візовий збір (35 євро / чол., діти безкоштовно) і пройти процедуру здачі біометрії. В результаті буде видано чек з новим індивідуальним номером. Він, а також внутрішній паспорт, знадобиться при отриманні закордонного. Щоб не їздити до візового центру повторно, при подачі можна замовити послугу кур'єрської доставки документів. На цьому все, процес завершується.

Зверніть увагу, що пакет документів за своїх дітей зобов'язані передати батьки. Навіть на немовляти. Зауваження не порожнє, так як питання "А що, малюкові теж потрібна окрема віза, адже він вписаний в мій паспорт?", доводиться чути досить часто. Більш того, кількість "паперу" в дитячому пакеті зазвичай більша, ніж у дорослому. Адже на додаток до всього перерахованого, для них потрібно додати ксерокопії паспортів батьків.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Меблеві замки,їх види і ...
Наступна новина: Ингаляции с Лазолваном: ...

КОМЕНТАРІ