У Рівненській області за втручання прокуратури припинено незаконну оренду майже 18 га землі вартістю 11,5 млн грн

У Рівненській області за втручання прокуратури припинено незаконну оренду майже 18 га землі вартістю 11,5 млн грн

15.12.17 08:04 0 637
Органи прокуратури Рівненської області у суді відстояли законну правову позицію щодо повернення до комунальної власності земельних ділянок площею майже 18 га, що розташовані на території Підгаєцької сільської ради Млинівського району.

Доведено, що зазначені земельні ділянки на підставі укладеного договору оренди було передано у 2016 році сільською радою приватному підприємству без дотримання визначених земельним законодавством способу та порядку, а саме – без ухвалення відповідного рішення органу місцевого самоврядування чи проведення торгів.

У зв'язку з цим та з метою захисту інтересів держави і громади Дубенська місцева прокуратура Рівненської області, дізнавшись про такі грубі порушення законодавства, звернулася до суду з вимогою визнати недійсним договір оренди земельних ділянок, вартість яких становить 11,5 млн грн, і повернути їх з незаконного користування у комунальну власність.

Дані позовні вимоги прокуратури 08.12.2017 Господарським судом Рівненської області задоволено у повному обсязі.

Таким чином, за принципового реагування органів прокуратури Рівненської області земельні ділянки площею майже 18 га вартістю 11,5 млн грн буде повернуто з незаконної оренди у розпорядження громади.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові вшанували ...

КОМЕНТАРІ