На Тернопіллі степан Барна передав ключі від спецтехніки для комунальних потреб Чернихівецькій громаді

На Тернопіллі степан Барна передав ключі від спецтехніки для комунальних потреб Чернихівецькій громаді

15.12.17 08:26 0 584
Наступний 2018 рік у Тернопільській області буде роком будівництва сільських доріг і розвитку сільської медицини. Зокрема, на розвиток сільської медицини буде вкладено понад 170 млн. грн., а на ремонт і будівництво сільських доріг – близько 250 млн. грн. І це буде конкретним кроком в напрямі розвитку сільських територій нашого краю. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час робочої поїздки в Збаразький район, де відвідав Чернихівецьку об'єднану територіальну громаду.

Там, принагідно, Степан Барна вручив голові громади Марії Кіпибіді ключі від спецтехніки, яку придбали для комунальних потреб за рахунок субвенції спеціального фонду державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад. Вартість техніки – 620 тис. грн. Також очільник Тернопільщини оглянув об'єкти соціальної інфраструктури та побував у дитячому садочку «Пролісок», де цього року за рахунок цієї ж субвенції, здійснили утеплення фасаду. Це було зроблено з метою впровадження енергоефективних заходів. Загалом вартість проекту склала 712 тис. грн., з яких 547 тисяч гривень – кошти державного бюджету та 165 тис. грн. – кошти місцевого бюджету.

«Чернихівецька громада не є великою з точки зору кількості населення та населених пунктів, але тим не менше, тут мешкає понад 2 тисячі жителів. І нам важливо говорити про те, які саме здобутки цієї маленької громади, яка вже чітко демонструє свій розвиток і те, що вона може більше і є набагато претензійнішою, ніж інші об'єднані територіальні громади області», – зауважив голова ОДА.

Водночас, він акцентував, що лише цього року бюджет Чернихівецької громади склав майже 13,5 млн. грн. А це майже в чотири рази більше, ніж торік.

«Дуже важливо, що ми бачимо ці зміни, які відбуваються в громаді, починаючи від приміщення, де знаходиться адміністративний центр, садочок, і амбулаторія, реконструкція та утеплення яких була здійснена за рахунок субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ. За ці кошти також в громаді придбали трактор, який буде обслуговувати та забезпечувати утримання доріг взимку. Тому, я вірю в те, що ця громада буде демонструвати позитивні зміни й в майбутньому і буде розширятися, наповнюватися і до неї будуть долучатися інші населенні пункти Збаразького району», – підкреслив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська обласна ...
Наступна новина: Чернігів: Сайт міського ...

КОМЕНТАРІ