На Тернопільщині обговорять перспективи розвитку малого фермерства та кооперації

На Тернопільщині обговорять перспективи розвитку малого фермерства та кооперації

15.12.17 09:07 0 533
У п'ятницю, 15 грудня, о 10.00 год. в департаменті агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації, що на вул. Кн. Острозького, 14, відбудеться Західноукраїнський регіональний семінар на тему «Перспективи розвитку малого фермерства та кооперації». Участь у семінарі візьмуть Віктор Шеремета – заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, співробітники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Національної асоціації дорадчих служб України, представники СОК із Львівської, Хмельницької, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Під час семінару обговорять актуальні питання, які стосуються Концепції розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018-2020 роки; Державної програми підтримки фермерства та кооперації на 2018 рік; Регіональної програми підтримки обслуговуючих кооперативів, ОСГ та дрібних фермерів у Тернопільській області тощо.

Серед основних питань також будуть: Програма підтримки кооперативного руху від Агрохолдингу «МРІЯ», дорадча служба та кооперація, як елементи збільшення ефективності діяльності виробників с/г продукції, досвід створення та діяльності СОК, проблеми у розвитку та перспективи, державно-приватне партнерство як платформа для створення комплексного туристичного продукту у сільській місцевості, а також стан та перспективи розвитку сільського агротуризму.

Пріоритетні напрями розвитку малого фермерства та кооперації – ягоди, овочі, фрукти, бджільництво, тваринництво, органіка, інші нішеві культури.

Взяти участь у заході запрошують представників кооперативів та дрібних фермермерів, які мають до 100 га землі. А також малих сімейних молочних фермерів, власників ОСГ та ФОП, які займаються вирощуванням нішевих культур (овочі, фрукти, ягоди), голів асоціації пасічників області, районів, голів об'єднаних територіальних громад.

Семінар проводять спільно Міністерство аграрної політики та продовольства України, департамент агропромислового розвитку Тернопільської ОДА та Агрохолдинг «Мрія».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ