Громади Тернопільщини демонструють приклади успішного об’єднання

Громади Тернопільщини демонструють приклади успішного об’єднання

15.12.17 11:51 0 630
Про позитивні зміни, які відбулися у Чернихівецькій об'єднаній територіальній громаді Збаразького району у зв'язку із реформою децентралізації, розповіла сільський голова даної громади Марія Кіпибіда.

За її словами, об'єдна громада була створена 18 грудня 2016 року. Кількість жителів – 2200 осіб, і це одна з найменших громад області. До складу Чернихівецької ОТГ ввійшли села Чернихівці, Старий Збараж та Верняки.

Після об'єднання, як наголосила Марія Кіпибіда, в громаді зросли власні надходження до бюджету, адже у зв'язку із реформою децентралізації податок на доходи фізичних осіб, податок на землю залишаються на місцях. Водночас, вона зауважила: якщо на території громади розвинене підприємництво, сільське господарство, розвинена інфраструктура, то це дуже добре, адже тоді відповідно зростають надходження до місцевого бюджету. Відтак, за 11 місяців поточного року до бюджету Чернихівецької ОТГ надійшло більше 5 млн. грн. власних коштів. А загалом, зведений бюджет очікується понад 13 млн. грн.

«Я за те, щоб громади утворювалися. Бо надається право управління всією інфраструктурою. Наприклад, ми утворили відділ освіти і тепер маємо право його фінансувати. Так, значна частина коштів у нас пішла в освіту. У Чернихівцях ми перекрили школу, поміняли вікна, замінили теплотрасу, робимо ремонт спортзалу. Торік поміняли систему водопостачання. У Старому Збаражі в навчально-виховному комплексі зробили капітальний ремонт котельні, поміняли котли тощо. Реалізовуються в громаді й інші інфраструктурні проекти, тому зміни є і вони відчутні для кожного жителя громади зокрема», – підкреслила Марія Кіпибіда.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Учасники ...
Наступна новина: У Житомирському районі ...

КОМЕНТАРІ