Чернівці: Зареєструйте місце проживання вчасно

Чернівці: Зареєструйте місце проживання вчасно

15.12.17 14:10 0 648
Громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов'язані протягом тридцяти календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання зареєструвати своє місце проживання.

Реєстрація місця проживання за заявою особи може бути здійснена органом реєстрації з одночасним зняттям з попереднього місця проживання.

Відповідно до статті 197 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» проживання громадян без реєстрації місця проживання тягне за собою адміністративне стягнення у вигляді попередження.

Вчинення тих самих дій особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за дане порушення, тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім цього, за реєстрацію у разі звернення особи з порушенням встановленого Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання» строку сплачується більший адміністративний збір. А саме: 0,0255 розміру мінімальної заробітної плати замість 0,0085, що сплачується при відсутності порушення.

У разі реєстрації місця проживання одночасно із зняттям з попереднього місця проживання адміністративний збір стягується лише за одну адміністративну послугу та зараховується до місцевого бюджету за новим місцем проживання.

За отриманням адміністративної послуги, звертайтеся:

Центр надання адміністративних послуг Чернівецької міської ради,

– вул. Героїв Майдану, 7 тел. 50 90 90, 50 90 84

– вул. І.Підкови,2 тел. 56 05 40

– вул. Руська, 183, (каб. № 101)

Ознайомитись з переліком необхідних документів та термінами надання адміністративних послуг Ви можете на веб-порталі Чернівецької міської ради у розділі Центр надання адміністративних послуг.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ