Чернівці: Кошти на реконструкцію спортивних,ігрових майданчиків і хлюпальних басейнів у дитячих садках буде передбачено бюджетом

Чернівці: Кошти на реконструкцію спортивних,ігрових майданчиків і хлюпальних басейнів у дитячих садках буде передбачено бюджетом

15.12.17 11:10 0 967
У міському бюджеті передбачать кошти на реконструкцію та капітальний ремонт спортивних, ігрових майданчиків, хлюпальних басейнів у дошкільних навчальних закладах, а також на придбання сучасного спортивно–ігрового обладнання в межах наявного фінансового ресурсу.

Таке рішення було прийняте на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради під час розгляду питання «Про сучасні підходи та стан організації фізкультурно-оздоровчої роботи в дошкільних навчальних закладах міста Чернівці».

У місті функціонують 52 дошкільних навчальних заклади, 4 з яких – спеціального призначення для дітей з особливими потребами (№17, 31, 36, 37), 2 санаторних (№15, 34), 4 профільних (№3, 27, 30, 41) та 15 профільних груп в закладах загального розвитку. З метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами з жовтня 2017 року у 8 ДНЗ організовано інклюзивне навчання та відкрито інклюзивні групи (№ 6, 20, 21, 23, 24, 41,47, 48).

Для забезпечення систематичних занять в закладах діють 33 спортивних зали, 39 спортивних майданчиків, 14 музичних залів, які використовуються для проведення фізкультурно – оздоровчих занять. У 9 закладах відсутні приміщення для облаштування музичного та спортивних залів. У 10 ДНЗ спортивні майданчики є окремими елементами ігрових майданчиків груп, хоча місце для їх встановлення та оснащення є в наявності. У 9 закладах дошкільної освіти ігрові майданчики обладнано сучасними ігровими комплексами (НВК «Берегиня», «Любисток», «Лідер», ДНЗ № 1, № 15, № 22, № 45, ДНЗ № 19 ЦРД «Барвінок», ДНЗ № 33 ЦРД «Оселя талановитих»). У 11 дошкільних закладах (№17,24,27,32,33,34,35,45, 46, 47, 52) наявні стаціонарні хлюпальні басейни, які непридатні для використання та потребують капітального ремонту. У ДНЗ №21 функціонує відкритий хлюпальний басейн, який забезпечує проведення водних загартовуючих процедур в літньо-оздоровчий період. У більшості дошкільних навчальних закладів потребує заміни морально застаріле обладнання спортивних та ігрових майданчиків, поповнення оснащення спортивно-ігрового обладнання. Бракує багатофункціональних спортивних комплексів, які сприяють розвитку фізичних якостей дитини.

Впродовж 2015-2017 рр. у закладах дошкільної освіти встановлено 65 тіньових навісів (альтанок), в тому числі 41 – за бюджетні кошти, 24 – батьківські та спонсорські.

У 2017 році у рамках проекту «Бюджет ініціатив» був реалізований проект «Реновація садочка – крок в майбутнє» по ремонту ігрових павільйонів та встановлення 6 спортивно – ігрових споруд в ДНЗ №33 ЦРД «Оселя талановитих». У жовтні 2017 року малі проекти у рамках проекту «Бюджет ініціатив» 4 дошкільних заклади отримали перемогу (ДНЗ №7 – облаштування спортивно-ігрового майданчика, СДНЗ №17 – «Гармонія з навколишнім світом дитини з особливими потребами», ДНЗ №22 – «Вихованці Дивограю – майбутня гордість Буковинського краю», ДНЗ №45 – реконструкція хлюпального басейну). Реалізацію даних проектів буде здійснено в 2018 році.

У кожній віковій групі у дитячих садках облаштовано мініспорткуточки з необхідною атрибутикою (обручі, кеглі, скакалки, стрічки, м'ячі, дуги, торбинки з піском тощо). Усі спортивні куточки розміщені в доступному для дітей місці. Міні методкабінети різних вікових груп містять картотеку рухливих ігор.

У окремих закладах дошкільної освіти функціонують фізіотерапевтичні кабінети, зокрема в ДНЗ №10, 27, 32, 33, 34, 38, 52, які укомплектовані різноманітним обладнанням: інгалятори «ЮЛАЙЗЕР», зволожувачі повітря, тубус кварц, лампа солюкс, лампа кварцева, апарат УВЧ ЛУЧ-3, апарат «УВЧ» -150.

Управлінням освіти передбачено будівництво закритого плавального басейну та добудова корпусу в ДНЗ № 24 ЦРД «Джерело» (вул. Мусорського,13). лише в дошкільному закладі № 41 ЦРД «Пізнайко» функціонує басейн із загальною площею 153,4 квадратних метри.

Щорічно проводяться загальноміські спортивні свята «Перші кроки», Малі олімпійські ігри до Дня захисту дітей, флешмоби за участі вихованців, педагогів дошкільних закладів та батьків.

Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради доручено при проектуванні забудови житлових масивів передбачати будівництво сучасних дошкільних закладів з плавальними басейнами і облаштуванням , спортивних та ігрових майданчиків.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Питання відшкодування ...
Наступна новина: У 2018 році на Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ