Чернівецькі фахівці вирішували,як запобігти надзвичайним ситуаціям та пожежам в зимовий період

Чернівецькі фахівці вирішували,як запобігти надзвичайним ситуаціям та пожежам в зимовий період

15.12.17 13:18 0 850
Засідання міської ради з питань безпечної життєдіяльності населення відбулося 12 грудня під головуванням заступника міського голови Олександра Паскаря.

Розглянуто питання щодо запобігання виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж в зимовий період 2017-2018 року у Чернівцях. Начальник міського відділу управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Чернівецькій області Віктор Колодрівський поінформував присутніх про вжиті заходи, проведені інспекторським складом відділу, з метою попередження виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій у житловому секторі, тощо. Він зазначив, що у зв'язку із зниженням температурних показників значно збільшується кількість пожеж у житловому секторі, що призводить не лише до значних матеріальних збитків, але й до травмування та загибелі людей. Так, станом на 8 грудня 2017 року в м. Чернівцях виникла 221 пожежа проти 194 пожеж в 2016 році. Упродовж року пожежно-рятувальні підрозділи міста здійснили понад 540 бойових виїздів. У вогні загинуло 9 людей проти 3 та травмовано 13 людей проти 4 в попередньому році. Прямі збитки від пожеж складають 38 млн. 493 тис.грн.

Здебільшого, причиною виникнення пожеж у помешканнях є нехтування громадян елементарними правилами пожежної та власної безпеки. Паління у ліжку, використання, для обігріву власних помешкань, саморобних пристроїв, несертифікованих електрообігрівачів та твердопаливних котлів, призводять до пожежі.

Також на засіданні заслухано інформацію щодо стану протипожежної безпеки в лікувально-профілактичних закладах міста.

Наразі, гострою залишається проблема забезпечення в повній мірі лікарні міста автоматичною пожежною сигналізацією та системою оповіщення людей про пожежу, яка потребує чималих витрат. Зазначено, що кошти, для виконання частини даних робіт закладені в бюджет медичної галузі на 2018р.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ