Ще один вуличний комітет створено в Чернівцях

Ще один вуличний комітет створено в Чернівцях

15.12.17 08:02 0 562
Надано дозвіл на створення ще одного вуличного комітету – «Червона калина» (вулиці Братерства і Будівельників (непарна сторона). Відповідне рішення прийнято на сесії Чернівецької міської ради.

На на території міста діють 16 органів самоорганізації населення: 5 квартальних комітетів, 3-вуличних комітети, 8-будинкових .

До ліквідації районних у місті рад у Чернівцях діяло 130 органів самоорганізації населення. З 25 жовтня 2015 року припинено повноваження органів самоорганізації населення, зареєстрованих на території міста Чернівців. На 70 сесії Чернівецької міської ради VІ скликання прийнято рішення «Про надання дозволу на створення органів самоорганізації населення» від 29.10.2015 р. № 1760, яким надано дозвіл на створення всім раніше діючим органам самоорганізації населення у місті Чернівцях.

Легалізація органу самоорганізації населення є обов'язковою і здійснюється шляхом реєстрації або повідомленням про заснування.

Для легалізації органу самоорганізації населення необхідно провести збори (конференцію) жителів за місцем проживання за умови, якщо в них прийняли участь (було представлено) не менше половини жителів відповідної території, які мають право голосу та представник Чернівецької міської ради.

Уповноважені зборами (конференцією) жителів за місцем проживання їх представники повідомляють про заснування органу самоорганізації населення виконавчий комітет Чернівецької міської ради (Центральна площа, 1, каб.214, тел.55-08-61).

На наступну сесію міської ради, яка відбудеться 21 грудня 2017 року, виноситься питання щодо надання дозволу на створення вуличного комітету вулиці Ставропольської

Довідка: Органи самоорганізації населення (ОСНи) – представницькі органи, що створюються жителями, які проживають на території села, селища, міста або їх частин, для вирішення окремих питань місцевого значення. Це будинкові, вуличні, квартальні комітети, комітети мікрорайонів, районів у містах, сільські, селищні комітети. До повноважень ОСН відноситься право контролювати майно, що є в комунальній власності; приймати рішення у сфері соціального захисту населення; в галузі охорони природи, використання землі та інших природних ресурсів; затверджувати місцеві бюджети, програми соціально-економічного та культурного розвитку, контролювати виконання місцевих бюджетів; програм соціально-економічного та культурного розвитку; діяльність комунальних підприємств тощо.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нове освітлення двох ...
Наступна новина: На Тернопільщині вшанували ...

КОМЕНТАРІ